Hernádi Judit visszatér a nagyvászonra

Grosan Cristina áprilistól forgó bemutatkozó nagyjátékfilmjében fog játszani.

Az eddig kisfilmesként tevékenykedő Grosan Cristina (Éjszakai festés, Vakáció a tengerparton, Átalakítás folyamatban) a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjának támogatásával kezdi el áprilisban a munkálatokat. A legjobb dolgokon bőgni kell forgatása nagyrészt budapesti helyszíneken május 3-ig tart.

Hernádi Judit. Forrás: Takács Attila (Orlai Produkció)

 

A Rainer-Micsinyei Nóra (Testről és lélekről, Most van most) főszereplésével készülő filmben jelentős szerepet kap Bányai Kelemen Barna, és tíz év után visszatér a mozivászonra Hernádi Judit, akit utoljára a 2009-es Presszó 10 évben láthattunk filmen. A legjobb dolgokon bőgni kellben a főhősnő édesanyját alakítja.

A film főhőse a harmincéves Maja, aki látszólag stabil párkapcsolatban, kiszámítható jövővel éli nagyvárosi életét. A gondtalannak tűnő lét azonban egy éjszaka leforgása alatt a feje tetejére áll, miután Maja talál rá egy váratlanul elhunyt távoli rokon holttestére. A halottszállítók érkezéséig kénytelen egy teljes éjszakát eltölteni a halott nénivel. Az éjszaka folyamán Maja szembesül mélyen eltemetett problémáival, és rájön, hogy hiába csordogál biztonságosan az élete, boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe – és mindent elveszíthet.

Rainer-Micsinyei Nóra. Forrás: Rainer-Micsinyei Nóra

 

„Harmincévesen a szüleink már gyerekeket neveltek, mi meg a következő hétvégéig sem tudunk tervezni. A legjobb dolgokon bőgni kell ezt az ellentmondásos állapotot vizsgálja,

tele feszültséggel, abszurd szituációkkal, öniróniával. Útkeresésben vagyok, ahogy a kortársaim közül szinte mindenki. A forgatókönyv írása közben azzal szembesültünk, hogy a főhősünknek ugyanolyan nehéz megtalálnia a helyes megoldást, a helyes döntést, mint saját magunknak” – mondta Grosan Cristina. A forgatókönyvet egyébként a rendező és a főszereplő közösen jegyzik. A legjobb dolgokon bőgni kell leghamarabb 2020-ban kerül a magyar mozikba.


(via Kubik Elvira Iroda)