Hollywood és a szerencse? Itt mindenki mindenkinek a rokona!

  • maze

Talán nem is gondolná, milyen sok hollywoodi híresség gyereke lett maga is híres. Hogy a tehetség vagy a kapcsolatok, az sokszor sose derül ki, mindenesetre összeszedtünk pár ismert és kevésbé ismert családot, akik szeretik a kamerát és a kamera is szereti őket.

Az, hogy van élet azon túl, hogy Martin Sheen gyermekei Charlie Sheen és Emilio Estevez mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy csak az előző, magyar színészek gyerekeiről szóló cikkünkben 14 híres családot találtunk. Nem voltak hát illúzióink afelől, hogy a cikk hollywoodi megfelelőjében se szeri, se száma nem lesz a híres hollywoodiak híres felmenőinek.

Nem is csalódtunk, a lista végtelen, szinte nincs olyan a sztár a filmek és a tévézés fellegvárában, akinek szegről végről nem rokona minimum egy Francis Ford Coppola. Ezt inkább csak a rím, és nem Nicolas  Cage kedvéért írtuk, akinek mit ad isten azért nagybátyja a rendező.  

Forrás: Photo by J. Vespa/WireImage

 

A régi nagy nevekre még mindenki emlékszik, elmehetünk egészen odáig, hogy Judy Garland mint klasszikus Dorothy az Ózból a mai napig nehezen képzelhető el Liza Minnelli anyukájaként, pedig az – hiába az idő csak a filmeken áll meg. Feltehetően a Douglas családról is sokat hallottak, akárcsak Sutherlandékról, hiszen ők annyira klasszikusank számítanak, amennyire szuper mázlink, hogy Donald után Kiefer is a filmiparban helyezkedett el.

Sokáig valahogy fel sem merült bennem, hogy Jamie Lee-nek, akinek Curtis a vezetékneve, Tony Curtis lenne az édesapja, tehát Jamie Lee még magyar is! Menő, mert nemcsak tehetséges, hanem nagyon jól is néz ki, elnevezhetnénk róla egy teret. 

Teljesen halott ügy amúgy megpróbálni az összes hollywoodi rokonszálat összeszedni, és még az is lehet, hogy a végén az derülne ki, hogy mindenkinek az ősanyja Gábor Zsazsa, pedig csak Paris Hilton mostohanagyanyja (volt egy darabig).

Vincent Minelli, Liza Minelli és Judy Garland /Forrás: Regan/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

 

Mondjuk a kérdés nem is az, hogy hány hollywoodi hírességnek lett színész a gyereke, sokkal inkább az, hogy hánynak a nevét jegyezzük meg öt percnél tovább, és ez az, amit csak az idő dönt majd el, próbálkozhatunk kedvünkre.

Elég valószínű például, hogy Gwyneth Paltrow nevét már meg fogjuk jegyezni, még akkor is ha borzasztó híres szüleinek neve (Bruce Paltrow orosz származású rendező-producer és Blythe Danner holland gyökerekkel bíró színésznő például az Apádra ütökből) az ég világon semmit, de legalábbis nem sokat mond hazai viszonylatokban. 

Korban hozzá hasonló volt Jennifer Aniston is, akinek apja a görög származású színész John Aniston, eredeti neve Yannis Anastassakis, de ő sem lett híresebb lányánál, ahogy anyukája, Nancy Dow se, őrült mázli, hogy legalább Telly Savalas (Kojak) volt a keresztapja.  Ha már Brad Pitt exe, az ugye megvan, hogy Angelina Jolie-nak Jon Voight az apukája? Mondjuk, Angelina Jolie-nál meg nem is híresebb senki.  

Goldie Hawn lánya, Kate Hudson is tartja magát a hollywoodi hírességek listáján, bár anyja idejében még nemcsak film, de cuki, szőke sztár is kevesebb akadt. Susan Sarandon és olasz rendező férje, Franco Amurri szerelmének gyümölcse pedig Eva Amurri, aki már hasonlított pár filmben kísértetiesen az anyukájára, így neki is megelőlegezzük a világhírnevet, no meg azt is, hogy esetleg meglepi, hogy a színésznő Sarandon lánya. 

Forrás: Hubert Boesl/picture alliance via Getty Images

 

A Johnson név megtévesztő is lehet, de ha ön A sötét ötven árnyalata-rajongó, akkor bizonyára tudja, hogy Dakota Johnson Don Johnson és Melanie Griffith lassan harminc éves lánya. Igen csinos. 

Gyllenhaaléknál is híresemberek ülik körül az asztalt családi ebédekkor, igaz a világhírig inkább a fiatalok, Maggie és Jake jutottak el. Pedig anyjuk, Naomi Foner Gyllenhaal Oscar-jelölt forgatókönyvíró, apjuk, Stephen Gyllenhaal pedig több mint húsz filmet rendezett és számtalan díjat zsebelt be alkotásaiért. 

Forrás: Taylor Hill/WireImage

 

De csak azt hiszik, hogy ők egy híres színészcsalád! A pálmát minden kétséget kizáróan az Arquette színészdinasztia viszi. Kezdjük ott, hogy a nagypapa: Cliff Arquette korának egyik legismertebb komikusa volt, fia Lewis Arquette szintén színészként tevékenykedett. Felesége Brenda "Mardi" Olivia (született Nowak), színésznő, költő, színházi üzemeltető, aktivista, színjátszástanár és terapeuta négy gyereknek adott életet: David Arquette-nek (Courtney Cox exférje), Rosannának, Alexis-nek, Richmondnak és Patriciának, akik közül a lányok nagyobb karriert futottak be, az egyik még az akkor sokkal jobban teljesítő Nicolas Cage felesége is volt.

A sort napestig lehetne folytatni, de zárjuk azzal, hogy reméljünk Tom Hanks fiáról Colin Hanks-ről ugyanolyan sokat fogunk még hallani, mint annak idején Steven Tyler, Aerosmith énekes lányáról, Liv Tylerről.