Humorkirály lett Dave Bautista

A volt pankrátor, Dave Bautista eddig is szerette a fanyar humorú szerepeket, de most rákapcsolt a vígjátékokra: pár nap alatt kapásból két filmjének jött ki az előzetese, és mindkettő nagyon szórakoztató!

Nem Dwayne „A Szikla” Johnson az egyetlen pankrátorból lett sikeres színész, hiszen ott van Michael Cane és főleg ott van Dave Bautista is! Akinek az elmúlt héten két vígjátéka is előzetest kapott, és mindkettő vígjáték, sőt, mindkettőben kőkemény zsarut alakít, aki olyan partnert kap, amilyenre nem számított. Egy halk szavú, kissé pipogya Über sofőrt, illetve egy nagy szájú, cuki kislányt, és mindketten majdnem lejátsszák a vászonról a kevés hajú izomembert, de csak majdnem!

A frappáns magyar címet kapott Übergáz (Stuber) azt az ismerős helyzetet veszi alapul, amikor az akció során egy rendőr megállít egy autót, és azt követeli a riadt sofőrtől, hogy A) adja át a kocsit, B) vigye őt el valahova, de rögtön. Itt ez utóbbi történik, de a riadt sofőrből főszereplő lesz, az akció pedig felpörög, és vezetőnk nem csak fegyvert kap – egy bébipisztolyt, amivel sírva is lőhet -, de azt használja is, ráadásul több dologra, és mivel ötletes mukiról van szó, komoly segítségére lesz a nyomozónak. A sofőrt az a Kumail Nanjiani alakítja, aki komoly sikert ért el Rögtönzött szerelem (2017) című önéletrajzi vígjátékával, Bautista a rendőr, de mellettük feltűnik az indonéz harcművész zseni, Iko Uwais, aki hőseinket laposra veri az előzetesben, illetve Natalie Morales, Betty Gilpin, Mira Sorvino és Karen Gillan. A filmet, amelyet a kanadai Michael Dowse (Szédületes éjszaka) rendezett, a múlt hónapban mutatták be a rangos SXSW fesztiválon, ahol remek kritikákat kapott, hazai moziforgalmazásba pedig július 11-én kerül.

Bautista másik vígjátéka, a My Spy még nem kapott premierdátumot, talán pont azért, hogy a két filmje ne csússzon egymásra, és bár ennek sem ördögien meglepő vagy bonyolult a története – az Ovizsaru és hasonló filmek jutnak róla kapásból az ember eszébe -, az előzetes meglepően ígéretes. A vígjáték veterán Peter Segal (Ki nevel a végén? Az 50 első randi) egy CIA ügynök történetét rendezte meg, aki kénytelen társulni egy elbűvölő 9 éves kislánnyal. A lány ugyanis olyasmit látott, amit nem szabadott volna, a férfi pedig – miután átvillant az agyán, hogy akár le is lökhetné a lépcsőn – a hallgatásáért cserébe megígéri, hogy megszabadítja az iskolai zaklatóktól. A kislányt a remek Chloe Coleman alakítja a Hatalmas kis hazugságokból, de látható lesz mellettük Ken Jeong a Másnaposok filmekből, Kristen Schaal, Nicola Correia-Damude és Parisa Fitz-Henley is.