Igazából ő a legszexibb férfi a világon

A People magazin most hirdette ki, hogy ebben az évben szerintük Chris Evans a legszexibb férfi a Földön, de mi tudunk jobbat: a november 8-án 87. születésnapját ünneplő Alain Delont. 10 fotóval bizonyítjuk.

Meglehetősen problémás gyerek- és kamaszkor (szülei hamar elváltak, őt több iskolából is kirúgták) és kalandos fiatal évek után (szolgált a haditengerészetnél, majd a legkülönfélébb foglalkozásokat űzte a pincéren keresztül a teherhordó munkáson át a házaló ügynökig) a francia színész első fontosabb szerepét az 1958-as Christine című kosztümös romantikus drámában alakította, Romy Schneider oldalán.

Forrás: Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images



A nagy kiugrást az 1960-as év hozta meg Delon számára: ekkor mutatták be két, áttörést hozó filmjét, a Ragyogó napfényt (képünkön), illetve a Rocco és fivérei című Luchino Visconti-rendezést. Előbbi alkotás ugyanazt a sztorit dolgozta fel, mint később A tehetséges Mr. Ripley – a színész Tom Ripley szerepét formálta meg.

Forrás: FilmPublicityArchive / United Archives via Getty Images

 

Ennél a fotónál, ami nagyon jól kihozza a színész csodálatos kék szemeit, jobb bizonyítékot el sem tudnánk képzelni arra nézvést, hogy ő a legszexibb férfi a világon.

Forrás: Bettmann / Getty Images

 

1959 és 1963 között a sztár civilben is egy párt alkotott Romy Schneiderrel, akivel el is jegyezték egymást, de „se vele-se nélküle kapcsolatuk” sosem végződött házassággal. Ezen a fotón épp eljegyzésük bejelentését követően láthatóak, Schneider apjának olaszországi villája környékén nyaralva.

Forrás: Keystone Features / Hulton Archive / Getty Images

 

Ennél jobb képet el sem tudnánk képzelni: Delon A macskák című 1964-es film forgatásán egy édes kiscicával.

Forrás: Metro-Goldwyn-Mayer / Getty Images

 

1964 és 1969 között Delon a Francine Canovas néven született Nathalie Delon színésznővel élt házasságban, akivel 1964-ben megszületett közös gyermekük, Anthony. A fotó 1965 augusztusában készült a családról a monte-carlói tengerparton.

Alain Delonnak Anthonyn kívül még három gyereke van:

a sokkal később, 1994-ben Rosalie van Breemen modelltől született Alain-Fabien és nővére, az 1990-es Anouchka, illetve Christian Päffgen, aki peres úton próbálta kiharcolni, hogy Delon vele kapcsolatban elismerje az apaságát (az 1962-ben született Päffgen édesanyja a Nico nevű német énekesnő), ami nem sikerült, ellenben a színész édesanyja és második férje hivatalosan is örökbe fogadták, így Christian Aaron Boulogne néven is ismert.

Forrás: Evening Standard / Hulton Archive / Getty Images

 

Ez a fénykép 1972-ben készült az érett Deonról, aki akkor már túl volt olyan nevezetes bűnfilmjein, mint A szamuráj, A szicíliaiak klánja, a Borsalino vagy A vörös kör, és még előtte álltak híres zsarumozijai, azaz a Zsaru, a Zsaru-történet, az Egy zsaru bőréért, A zsaru szava vagy a Ne ébreszd fel az alvó zsarut.

Forrás: Evening Standard / Hulton Archive / Getty Images

 

Alain Delon összesen nyolc filmben játszott együtt a másik francia nagysággal, Jean-Paul Belmondóval (Légy szép és tartsd a szád, Híres szerelmek, Párizs ég?, Az autóversenyző, Borsalino, 101 éjszaka, Két apának mennyi a fele?, Színészek). Ez a fotó 2011-ben készült róluk.

Forrás: Michel Dufour / WireImage / Getty ImagesMichel Dufour / WireImage / Getty Images

 

2013-ban a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál gálán tisztelgett Alain Delon munkássága előtt.

Forrás: Andreas Rentz / Getty Images


Alain Delon és fia, Anthony Delon 2021. szeptember 10-én Jean-Paul Belmondo temetésén. Ez az egyik utolsó nyilvános kép a sztárról.

Forrás: Laurent Viteur / Getty Images