Igencsak látványos lesz a Marvel új blockbustere, a Fekete Párduc

Kérdés, hogy ki lesz kíváncsi egy Vasember, Thor és Amerika kapitány nélküli szuperhősfilmre?

Kijött egy új előzetes a Marvel moziverzum soron következő szuperhősfilmjéhez, a Fekete Párduchoz, ami heteken belül, február 15-én fog mozikba kerülni (és Amerikában már most elindult rá a jegyelővétel). Íme:

Nagy kérdés persze, hogy kit fog érdekelni egy olyan Marvel-film, amiben nincs benne se Vasember, se Thor, se Amerika kapitány, de még csak Hulk és Doctor Strange sem teszi tiszteletét benne. A sztori főszereplője ugyanis a címbéli szuperhős, T'Challa (Chadwick Boseman), aki amellett, hogy az Amerika kapitány: Polgárháborúban már Bosszóállók-csapattag volt, civilben Wakanda királya (ez egy amolyan „szegény ember Asgardja”-típusú hely, egy vibránium ércben gazdag, kíváncsi szemek elől elrejtett afrikai birodalom, tele sci-fi járgányon repkedő, daliás fekete harcosokkal és amazonokkal).

A konfliktus abból adódik majd, hogy nemcsak a derék T'Challának van spéci szuperhősgúnyája, hanem a rosszban sántikáló wakandai harcosnak, Killmongernek (Michael B. Jordan) is, aki az afrikai trónra meg persze a világuralomra pályázik, a gonosz zsoldos haramia, Ulysses Klaue (Andy Serkis) segítségével. Szerencsére a Fekete Párducnak is akadnak segítői néhány harcos amazon (Shuri: Letitia Wright, Nakia: Lupita Nyong’o, Okoye: Danai Gurira) és egy Everett K. Ross nevű, kicsit szerencsétlen titkosügynök (Martin Freeman) személyében. (via Nerdist)