Így néznek ki ma a Bond-lányok

Valaki már nem él, a legtöbben visszavonultak, de van, aki még ma is aktív.

Britt Ekland

Ekland az egyik leghíresebb színésznő volt az 1960-70-es években, az olyan filmeknek köszönhetően, mint az Öld meg Cartert!, A vesszőből font ember vagy a Razzia Minsky bárjában, és párkapcsolatai is érdekelték a nyilvánosságot, mert Peter Sellers felesége volt néhány évig, de Rod Stewarttal is járt. Szerepe Az aranypisztolyos férfiban csak növelte népszerűségét, illetve azt, hogy korának egyik legnagyobb szexszimbóluma legyen. A színésznő két filmben karakterként is szerepelt: a Peter Sellers élete és halála című filmben Charlize Theron játszotta, a Hervé vacsorára címűben pedig Helena Mattsson.

Forrás: Bobby Bank/Getty Images

Ursula Andress

A legelső Bond-lány rögtön megteremtette a franchise egyik legikonikusabb jelenetét - nevezetesen, amikor a híres fürdőruhát viselve kisétál az óceánból. A későbbi filmekben többször is megidézték, mint például a Halj meg máskorban Halle Berry-vel. Ursula Andress a Dr. No-val egy csapásra híres lett, és a 60-as, 70-es évek egyik legnagyobb szexszimbóluma, majd a 90-as években már egyre kevesebb szerepet kapott. 2005-ben láthattuk utoljára a kamerák előtt.

 

Ursula Andress, 2013; Fotó: Foc Kan/WireImage

 

Daniela Bianchi

Az olasz modell és szépségkirálynő az Oroszországból szeretettel után játszott néhány filmben, de érdemi színészi karriert nem épített fel. 1970-től aztán vissza is vonult, amikor hozzáment Alberto Cameli olasz üzletemberhez. Most 77 éves.

 

Sean Connery és Daniela Bianchi; Fotó: Roger Jackson/Central Press/Hulton Archive/Getty Images

 

Honor Blackman

A Goldfinger Pussy Galore-ja az egyik leghíresebb karakter a franchise történetében, és ő határozta meg a későbbi filmek gonosztevő női figuráit is. Blackman utána is sokat szerepelt filmekben és színdarabokban, és énekesként is ismertté vált, utoljára 2015-ben a You, Me & Them című sorozat egyik epizódjában láthattuk. 93 éves, és rendszeresen megszólal politikai ügyekben.

Honor Blackman, 2015; Fotó: David M. Benett/Dave Benett / Getty Images for Everyman Cinema

 

Shirley Eaton

Bár nem sokat szerepelt a Goldfingerben, ő alakította a filmtörténelem talán leghíresebb hulláját: az ő testét vonták be arannyal. Utána még eljátszott néhány sikeres szerepet, majd 1969-ben visszavonult a színészettől, hogy két fiát nevelje. Shirley Eaton jelenleg 82 éves, fest, fotózik és szobrászkodik, munkáiból albumot is megjelentetett.

Shirley Eaton, 2012; Fotó: Dave M. Benett/Getty Images

 

Shirley Eaton; Fotó: Bob Haswell/Express/Getty Images

 

 

Claudine Auger

Az egykori francia szépségkirálynő, a Tűzgolyó Dominója ugyan nem vetette meg a lábát Hollywoodban, de európai filmekben színészként szép sikereket ért el. 1997-ben szerepelt utoljára, most 77 éves.

 

Claudine Auger, 1968; Fotó: Dove/Daily Express/Getty Images

 

Claudine Auger, 2009; Fotó: Tony Barson Archive/WireImage

 

Diana Rigg

Ő volt az a nő, aki olyannyira elcsavarta James Bond fejét, hogy össze is házasodtak - persze szegényt meg is ölték hamarjában. A most 80 éves színésznőt senkinek sem kell bemutatni, hiszen most is aktív, legutóbb a Trónok harcának egyik legjobb karakterét, a szarkavarás királynőjét, Olenna Tyrellt játszotta. 

Diana Rigg, 2017; Fotó: Chris Williamson/Getty Images

 

(Forrás: Looper)