Így trükközött a Forrest Gump forgatásán Tom Hanks

Annyira fáradt volt a futástól, hogy nem tudta a szövegeit megtanulni.

Megírtuk mi is pár hete, hogy Tom Hanks elárulta: nem hitt a Forrest Gump sikerében.

A színész most újabb vallomást tett, a The New Yorker Live egyik panelbeszélgetésén felidézte, hogy milyen sokat kellett utaznia a szerepért, amellyel elnyerte második Oscar-díját. Hanks visszaemlékezése szerint a futómontázs felvétele különösen fárasztó volt.

"Annyira kimerült voltam, mert huszonhét napot forgattunk egyfolytában. Emlékszel, hogy Forrest végigfutott az országon? Nos, akkoriban csak egyféleképpen lehetett ezeket a jeleneteket felvenni. El kellett repülnöd arra az istenverte helyre, felvenni a jelmezt, másfél órát futni, aztán visszamenni, felszállni a gépre, majd elrepülni mondjuk New Hampshire-be, és az egészet elölről kezdeni.”

Ennek az lett az eredménye, hogy a színész teljesen kimerült, mire eljutottak oda, hogy a parki padon játszódó jeleneteket kellett volna leforgatniuk. Nem elég, hogy rengeteg szöveget kellett ehhez megtanulnia, mindössze másfél nap volt a forgatásra.

Jelezte is Robert Zemeckisnek, nem fog tudni ennyi párbeszédet fejben tartani. Szerencsére a rendezőnek volt egy ötlete. Úgy döntött, hogy bizonyos jeleneteket egy többkamerás sitcom stílusában vesz fel, egyszerre több nézőpontot rögzítve, ami lehetővé téve Hanks számára, hogy súgókártyák segítségével „csaljon”, felgyorsítsa ezzel a forgatást.

"Ne aggódj, Tom. Úgy fogjuk forgatni, mint az 'I Love Lucyt'. Négy kameránk lesz. Kártyákra írjuk fel a szöveget, ha szükséged van rá. Csak fel kell olvasnod őket" - emlékezett vissza Hanks Zemeckis szavaira. (Az I Love Lucy korszakalkotó amerikai sitcom volt, történetét 2021-ben Az élet Ricardóéknál című filmben dolgozta fel Aaron Sorkin Nicole Kidman és Javier Bardem főszereplésével.)

Hanks elsőre nem rajongott az ötletért, mert azt gondolta, mesterkélt hatást fog kelteni, de mint később kiderült, a nézők ebből semmit nem vettek észre.

Via: IndieWire