Ilyen év vár ránk a filmesek szerint - 6 film, ami 2023-ban játszódik

Alienek, gyilkos robotok, háborúk, tisztogatás. Így képzelték el ezt az évet a rendezők.

Mindig jó játék filmek alapján megjósolni a jövőt, illetve szembesíteni a valósággal a fikciót, ahogy az a Vissza a jövőbe vagy a 2001: Űrodüsszeia esetében is történt. Hasonló kaliberű filmklasszikus nem játszódik 2023-ban, de azért volt miből válogatni.

Bosszúállók: Végjáték (2019)


Bár a film 2018-ban kezdődik, az ötéves időugrás miatt a cselekmény nagy része 2023-ban játszódik. Ez azt is jelenti, hogy az MCU néhány évvel előrébb tart, mint a mi jelenünk, a mostani projektek már 2024-ben és 2025-ben játszódnak.

A Végjáték 2023-at egy nagyon sivár évként ábrázolta, amikor az univerzumban az élet felét Thanos „elcsettintette”, a megmaradtak pedig megpróbálják feldolgozni a traumát. Az is figyelemre méltó, hogy Tony Stark zsenialitásának köszönhetően a Végjáték 2023-as technológiája nagyon különbözik a valóságban létezőtől.

A megtisztulás éjszakája: Anarchia (2014)


James DeMonaco 2013-as horrorfilmjének folytatása 2023-ban játszódik, a hatodik alkalommal megrendezett tisztogatás idején, amikor minden bűnözés legális, beleértve a gyilkosságot is. Az Anarchia több olyan ember történetét meséli el, akik az esemény alatt kint rekednek Los Angelesben, vagy Frank Grillo Leója esetében aktívan tisztogatnak.

A viszonylag kortárs helyszínnek köszönhetően az Anarchia meglehetősen reálisnak tűnik. A társadalom egészére vonatkozó jóslatai azonban tagadhatatlanul lehangolóak.

A texasi láncfűrészes mészárlás (2022)

A texasi láncfűrészes mészárlás franchise kilencedik részében Bőrpofa ezúttal influenszereket trancsíroz fel, miközben egy korábbi túlélő próbál bosszút állni rajta.

Annak ellenére, hogy nem sok olyan esetet ismerünk, amikor maszkos sorozatgyilkosok rendeznek ámokfutást, a filmben ábrázolt 2023 valósághű, amihez az is hozzájárult, hogy a filmet 2022-ben készítették. Bár ne tették volna, mert az év egyik legpocsékabb filmje lett.


A holnap háborúja (2021)

A Chris McKay rendezte sci-fi akciófilm többnyire vagy 2023-ban, vagy a jövőben, 2051-ben játszódik, ahol a Fehér Tüskék néven ismert idegenek megszállták az országot, ami miatt a jövő katonai erői visszautaznak az időben, és civil őseiket toborozzák, hogy harcoljanak mellettük.

A holnap háborújában látott 2023 teljesen normálisnak tűnik, de csak néhány év választja el attól, hogy az idegenek terrorizálják. A hírek szerint már készül a folytatás, amelyből még többet megtudhatunk majd az alternatív 2023-ról.


X-Men - Az eljövendő múlt napjai (2014)

Bryan Singer crossover-filmjében a Fox X-Men franchise-ának régi és új szereplői találkoztak, hogy rebootolják a sorozatot. A sztori szerint Hugh Jackman Rozsomákja visszautazik az időben, hogy megpróbálja megállítani a mutánsgyilkos Sentinel programot.

Ez a 2023 egy szörnyű disztópia, amelyet mutánsvadász robotok uralnak, akik az őket védő embereket is megölik. Szerencsére az X-Men terve beválik, és a történelmet revideálják. Ezt a filmet a Fox X-Men-sorozatának egyik legerősebb darabjaként tartják számon, de nem a realizmusa miatt, erre a 2023-ra ugyanis (szerencsére) nem lehet ráismerni, nagyrészt az óriási gyilkos robotok elszaporodásának köszönhetően.

Gemini Rising (2013)

Dana Schroeder 2013-as sci-fi thrillerében az Alien-franchise sztárja, Lance Henriksen harcol az idegenekkel, akiket egy Neptunusz körül keringő űrhajóról hoztak a Földre, és egy távoli szigeten lévő laboratóriumban tartanak fogva. Bár a film során valójában a külvilágból semmit sem mutatnak, a film egy olyan 2023-at ábrázol, ahol létezik a technológia ahhoz, hogy egy űrhajót küldjenek a Neptunuszra és vissza a Földre idegenekkel a fedélzeten, ami némileg irreálissá teszi a filmet.

Via: Screenrant