Ilyen filmet is csak Will Ferrell csinálhat!

A komikus az Eurovíziós Dalfesztiválból és annak résztvevőiből, de leginkább önmagából csinál majmot, de olyan grandiózus módon, ahogy csak ő képes!

Azt már a rövid kedvcsináló trailer megjelenésekor is sejteni lehetett, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál nem fog túl jól kijönni Will Ferrell legújabb filmjéből, és az új előzetesből azt is megtudjuk, hogy jó lépés volt Magyarország részéről kiszállni a popzenei giccsparádéból, még akkor is, ha a döntéshozók aligha számíthattak erre a vígjátékra, és akkor is, ha a világjárvány miatt az aktuális verseny elmaradt. Az ugyan számomra rejtély, miként használhatták a filmesek az Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga címet, hiszen benne van a hivatalos név is, de ez már legyen az ő gondjuk, mi élvezzük az új kedvcsinálót, amiből a történet is kiderül.

Megtudjuk ugyanis, hogy Lars Erickssong (Will Ferrell) és Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) gyerekkoruk óta arról álmodnak, hogy ők képviselhessék Izlandot az Eurovízión, és Fire Saga nevű együttesük közröhej tárgya, ám álmuk valóra válik – mert mindenki másnak büdös a verseny. Lars, aki „hihetetlenül jóképű” apjának is akar bizonyítani (Pierce Brosnan), és Sigrit pedig nekivágnak az útnak, ahol egyrészt kapásból nevetségessé válnak, másrészt először merülnek fel bennük kétségek, Sigritet pedig megkörnyékezi egy orosz versenyző (Dan Stevens). De nem adják fel, mert Ferrell, aki itt forgatókönyvíró és producer is, mindig olyan pancsert alakít, aki nem adja fel, akárhányszor is csúszik végig a taknyán a nagyközönség előtt – persze most is részesülhetünk hasonló élményben.

A David Dobkin (Ünneprontók ünnepe, Télbratyó) rendezte Fire Saga jó mókának ígérkezik, már csak a vaskos északi akcentus miatt is, és nem is kell rá sokáig várni, mert már június 26-tól elérhető lesz a Netflix kínálatában.