Ilyen volt, amikor Brad Pittet két autó ütötte el egyszerre

Fergeteges interjút adtak a Ha eljön Joe Black speciális effektesei a film ominózus jelenetének forgatásáról.

Annak idején az összes mozinézőt sokkolta, hogy beült egy Brad Pitt-romantikus filmre, amelynek a legelején a sztár karaktere elpusztul egy brutális autóbalesetben. A szóban forgó képsorban igazán nem finomodtak az alkotók: a figyelmetlen férfit először egy furgon, majd egy taxi is elüti – szinte teniszlabdaként passzolgatják egymásnak a szerencsétlen testét.

A magyar mozikban húsz évvel ezelőtt bemutatott mű két alkotójával most a Vulture készített hosszú és nagyon vicces interjút, amelyben elmesélték, milyen volt leforgatni a nemcsak a vásznon, hanem készülte közben is igen bizarr jelenetet. Buddy Joe Hooker kaszkadőrkoordinátor és Robert Devine speciális effektes nagyon sok érdekes dologról számoltak be.

Hooker például elmondta, hogy ő igazából egy kaszkadőr bevonásával akarta megoldani a gázolós jelenetet, csak a producerek nem járultak hozzá. Ezért készíteni kellett egy élethű bábut, ami a megszólalásig úgy nézett ki, mint Brad Pitt. Ehhez magáról a színészről vettek egész alakos gipszmintát, és ennek bizony voltak pikáns pillanatai.

Az anyag eltávolításához például babasampont használtak, szóval volt egy olyan mozzanat, hogy két felnőtt férfi egyszerre kenegette Pittet, beleértve az intim részeit is. De a színész nem jött zavarba – ahogy Devine sem.

Amikor a speciális effektes a sztár fenekénél tartott, Pitt odaszólt neki, hogy „jó kis s*gg, mi?”. „Kösz a bókot!” – hangzott Devine válasza.

A szakemberek egyébként azt is elmesélték, hogy a színész megígértette velük, hogy minden egyes elkészült babát és öntőformát megsemmisítenek. Valószínűleg attól tartott, hogy felbukkan majd az eBayen pár, ezek alapján készült szexbaba.

De nem kevésbé vicces az a sztori sem, hogy a bábu arcába nagyon élethű üvegszemeket helyeztek, viszont a forgatás során az egyik üvegszem nem bírta a strapát, és körülbelül a huszadik felvételnél kiesett, és ott lobogott a baba mögött a balesetkor – és végül ez lett az a verzió, ami a filmbe is bekerült (de ez persze csak akkor kivehető, ha ránagyítunk). További vicces sztorikat a filmesekkel a teljes interjúban, ide kattintva olvashatunk.


(via Uproxx)