Íme a koronavírus egyik pozitív hozadéka!

Kevin Smith a karanténban megírta a Shop-show második részének forgatókönyvét, és részleteket is megosztott róla az Instagramon.

„Részben a karanténnak köszönhetően végre befejeztem a Twilight of the Mallrats (A plázapatkányok alkonya – az 1995-ös Shop-show eredeti címe Mallrats, azaz Plázapatkányok – a szerk.) vicces első változatát.

25 évvel az eredeti után Brodie Bruce visszatér egy felesleges folytatásban, ami a plázapokalipszis idején játszódik” – jelentette be a forgatókönyvíró-rendező az Instagramon, ahova a film scriptjének a borítóját is kirakta.

Smith állítása szerint a Jason Lee alakította figura mellett visszatér Rene (Shannen Doherty), William (Ethan Suplee), Gwen (Joey Lauren Adams), Brandi (Claire Forlani), T.S. (Jeremy London), Tricia (Renée Humphrey), Mr. Svenning (Michael Rooker), La Fours (Sven-Ole Thorsen) és természetesen a rebootolt Jay és Néma Bob is (a Jason Mewes és a rendező saját maga által játszott duó Jay és Néma Bob visszavág című filmje tavaly kapott egy rebootot, nemes egyszerűséggel Jay and Silent Bob Reboot címmel).

 

 

A bejegyzésben az alkotó azt is elárulta, hogy a forgatókönyv 98 oldal, és hogy „bolondos, szentimentális és édes”. Mivel a forgatásig még hónapok vannak hátra, nem tudni, a felsorolt karaktereket alakító színészek közül kik fognak visszatérni, de Shannen Dohertyt minden bizonnyal nélkülöznie kell majd a stábnak, mivel a színésznő idén februárban bejelentette, hogy kiújult a mellrákja, és a negyedik stádiumban van.

Kevin Smith viszont arra vonatkozóan is elhintett egy kis morzsát, hogy most, hogy befejezte a Twilight of the Mallrats forgatókönyvét, lehetséges, hogy tud majd haladni régi filmtervével, a Moose Jaws-zal és a Shop-stop 3. scriptjével is. Utóbbi címet nyilván senkinek sem kell bemutatni, a Moose Jaws-ról pedig azt kell tudni, hogy a rendező True North-trilógiájának befejező része lesz, aminek korábbi darabjai az ugyanabban az univerzumban, mint a Shop-stop, a Shop-show, illetve a Jay és Néma Bob filmek, játszódó Agyar (2014) és a Yoga Hosers (2016).


(via IndieWire)