Itt vannak a részletek a Dirty Dancing folytatásáról

Valahogy még Patrick Swayze is visszatér.

35 éve telt el a Dirty Dancing bemutatása óta, és talán kevesen tudják, de szegről-végről franchise lett belőle – készítettek belőle tévésorozatot, folytatásszerűséget, showműsort, sőt, még videojátékot is. (Bővebben itt írtunk róluk, érdemes elolvasni.) A legújabb hollywoodi trend, a kései folytatások (Jumanji, Szellemirtók, Top Gun stb.) jegyében hivatalosan is folytatják Baby történetét.

Jonathan Levine, az Eleven testek és a Fifti-fifti rendezője a Cannes-i filmfesztivál szokásos filmforgalmazói vásárát megelőzően megerősítette, hogy ő vezényli le a folytatást, és az eredeti főszereplője, Jennifer Grey ismét eljátssza legendás karakterét. Az 1990-es években játszódó történetben Baby visszatér Kellermanékhoz a családi táborba – ez első hallásra igen furán hangzik, hiszen Grey nemrég töltötte be a 62-t, és nem hiába nem hallottunk róla sokat az elmúlt évtizedekben: megműttette az orrát, amitől elveszett arcának karakteressége, egyúttal sajátos varázsa, így egyre kevesebb jó szerepet kapott.

A további színészeket még csak most válogatják, ám Levine a Deadline-nak elárulta, hogy amennyire csak lehetséges, igyekszik összetrombitálni az 1987-es klasszikus szereplőgárdáját.

Minden tekintetben tisztelettudóak akarunk lenni.

– nyugtatta meg a rendező a rajongókat.

Bár az eredeti Dirty Dancing mindig is az egyik kedvenc filmem volt, soha nem gondoltam volna, hogy én fogom rendezni a folytatást. (...) Alig várom, hogy Jenniferrel együttműködve rajongók egy új generációjának mutassuk be ezt a gyönyörű történetet a nyárról, a romantikáról és a táncról. A régieknek pedig megígérem, hogy nem fogjuk tönkretenni a gyerekkorukat. Kifinomultan, ambiciózusan és mindenekelőtt szeretettel látunk hozzá a feladathoz.

A néhai Patrick Swayze karakterét, Johnny-t is be fogják építeni a cselekménybe, ugyanis tárgyalásokat folytatnak a 2009-ben, mindössze 57 évesen elhunyt színész örököseivel. Hogy hogyan teszik meg, egyelőre rejtély.

(Forrás: Deadline)