Jack Sparrow erkölcsi tartást kapott, de Depp már nem tér vissza a szerepben

Egy kimaradt jelenet kedvelhetőbbé teszi a Fekete Gyöngy kapitányát, így még fájóbb a búcsú.

Utoljára 2017-ben láthattuk a színészt a mindig spicces kalózkapitány bőrében a A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmben. Az utóbbi időben felröppentek a hírek, hogy a hatodik részben is vissza fog térni a szerephez, sőt egy bennfentes azt nyilatkozta a The Sun brit napilapnak A Day At the Sea (‘Egy nap a tengeren’) munkacímen futó film kapcsán:

“Johnny visszatér Jack Sparrow kapitányként, és a tervek szerint február elején kezdi meg a forgatást Angliában, egy szigorúan titkos helyen”.
Forrás: The Walt Disney Company

 

De tavaly nyáron az is felröppent, hogy egy sorozat is készül Depp főszereplésével Sparrow korai kalandjaiból a Disney+-ra.

Ebből azonban semmi sem igaz.

Forrás: outnow.ch

Bár a Disney+-ra nem készül sorozat, de a Fekete Gyöngy kapitányának eredettörténetét felvillantja egy, A világ végénből kimaradt jelenet. A Disney kicsit mindig is aggódott amiatt, hogy ennyire népszerű lett egy kalóz, vagyis egy bűnöző karakter, és nyilván ezzel a jelenettel igyekeztek egyfajta erkölcsi tartást adni neki. Nevezetesen a rabszolgatartás kérdését szedik elő, és az egész

egy párbeszéd Sparrow és a Brit Kelet-indiai Társaság elnöke, Lord Cutler Beckett között

(a franchise-ban utaltak rá, hogy kettejüknek már volt ügye, de nem derült ki, mi is volt az). Beckett számon kéri Sparrow-n, hogy a megállapodásuk ellenére nem szállította le a “rakományt”, mire a kapitány azzal érvel, hogy

“az emberek nem tekinthetők rakománynak, haver”,

és inkább felszabadította őket.

(via Daily Mail, Slash Film)