James Cameron elzavarta Peter Jacksont a Titanic forgatásáról

Biztonsági őrrel vitette ki a Hobbit rendezőjét. Ma már igaz barátok.

Nagyon vicces történetet osztott meg a napokban a kulisszatitkokra kíváncsi filmrajongókkal Kate Winslet a Variety-nek adott nagyinterjújában: elmesélte, mennyire nem kedvelte egymást a '90-es években korunk két rendezőóriása, Peter Jackson és James Cameron!

Fotó: Michael Buckner / Staff / Getty Images

 

Peter Jackson viszont a '90-es években még nem volt akkora ász a filmes szakmában, mint a Terminator-filmek atyja, James Cameron. Jackson ekkoriban még csak egy ügyes horrorrendezőnek számított, aki olyan kultfilmeket forgatott, mint a Hullajó és a Törjön ki a frász. Forgatókönyvíró feleségével, Fran Walsh-sal 1997-ben épp Los Angelesben járt, és mivel ismerte korábbról Kate Winsletet (együtt forgatták a Mennyei teremtményeket), megkérte a színésznőt, hogy vigye be őket a forgatásra, hogy megnézhessék, hogyan készül egy igazi James Cameron-szuperprodukció.

Egy szombati napon bevittem őket a forgatásra. Csakhogy a biztonsági őr megállított minket, és én egészen addig a pillanatig nem is gondoltam bele, hogy gond lehet abból, ha megmutatok a filmes barátaimnak egy filmforgatást.

Cameron ekkor állítólag túl kíváncsi, pimasz fickónak nevezte Jacksont, akinek semmi keresnivalója egy filmforgatáson. Azóta persze már nemcsak országos cimborák, de üzleti partnerek is, hiszen a 2009-es Avatar digitális trükkjei már többek között Peter Jackson új-zélandi cégénél, a Weta Digitalnál készültek. És természetesen most is együtt dolgoznak az Avatar 2 (plusz a ki tudja, hány folytatás) látványvilágán. (via Digital Spy)