James Gandolfini a sz*rt is ki akarta verni Weinsteinből

Egyre több sztárról és filmesről derül ki, hogy valamilyen formában szembeszállt a szexbotránya előtt is hatalmaskodó hírében álló producerrel. Brad Pitt, Ron Perlman és a Ghibli stúdió executive-ja után a Maffiózók sztárja a legújabb.

Minderről a népszerű sorozat két színésze, Steve Schirripa és Michael Imperioli beszélt nemrégiben egy podcastben. A sztárok elmesélték, hogy Gandolfini és Harvey Weinstein útjai akkor keresztezték egymást, amikor a színész az Ölni kíméletesen című 2012-es, Weinstein cége, a Weinstein Company által forgalmazott filmben játszott, Brad Pitt, Richard Jenkins és Ray Liotta oldalán.

James Gandolfini pedig egész karrierje során kerülte a talkshow-kban való szereplést, mert úgy érezte, „nem elég érdekes” egy ilyen műsorba – Weinstein viszont elvárta volna tőle, hogy a film promóciója miatt elmenjen a The Late Show with David Lettermanbe. És a(z akkor még nagy hatalmú) producer nem elégedett meg a nemmel, elkezdte hívogatni a színészt.

„Jim panaszkodott nekem, hogy Harvey Weinstein folyton hívogatja, mert azt akarja, hogy elmenjen a Lettermanbe, de ő nemet mondott. És Weinstein elkezdett elég csúnyán viselkedni vele, szóval Jim azt mondta nekem:

»A sz*rt is ki fogom verni Harvey Weinsteinból! Csak még egyszer hívjon fel, kiverem belőle a sz*rt! És mindezt ennyi pénzért, amennyit fizetett nekem?! K*rvára nem csinálom!«

Hát így történt. És ez még azelőtt volt, hogy Weinstein szarságai kiderültek volna, szóval még nagy király volt” – mondta Schirripa a műsorban.

Ahogy arról korábban már írtunk, nem Gandolfini volt az egyetlen, aki annak idején megfenyegette az azóta kegyvesztett producert. Brad Pitt még 1995-ben akkori barátnőjét, Gwyneth Paltrow-t védve ígért be neki verést (egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy megöli, ha még egyszer hozzáér), a japán Ghibli stúdió nemzetközi részlegének a vezetője, egyúttal a neves animációs filmes, Hayao Miyazaki producere, Steve Alpert pár évvel később szamurájkardot küldött neki. Ron Perlman pedig egészen gusztustalanul állt bosszút a filmesen, aki jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt.


(via IndieWire)