Jesszus, újra moziba kerül az Alkonyat!

Mindenki nyugodjon is le gyorsan, csak Amerikában vetítik le a giccsvámpír franchise első részét annak megjelenésének 10. évfordulója alkalmából. Lehet sírni, ragyogni és rajongni újra!

Ki tudja, lehet, hogy nálunk is újra előveszik a kerek évforduló alkalmából, de az biztos, hogy Amerikában nem kevesebb, mint 450 filmszínház tűzi újra műsorára minden idők legsikeresebb tinivámpír filmjét, az Alkonyatot. Merthogy tíz éve, 2008. október 21-én mutatták be a Stephenie Meyer azonos című regénye alapján készült filmet, ami egyrészt nagyon sok pénzt hozott, másrészt elindított egy giccsbe hajló, teljesen valószínűtlen vámpírőrületet. Amit sokáig tartott kiheverni, lévén, hogy 4 folytatás is készült Bella Swan és Edward Cullen csodás, fajok közötti halhatatlan románcából.

És az egy dolog, hogy az alig 37 millió dollárból készült első rész világszerte 394 milliót kaszált, a folytatásokkal együtt pedig valami elképesztő összeget annak ellenére is, hogy a kritikusok a földbe döngölték, de a tinik TÉNYLEG imádták az egészet. Azonosultak Kristen Stewart Bellájával, oda és vissza voltak a haloványan ragyogó Robert Pattinson ért, és még az sem zavarta őket, mennyire pocsék színész az indián farkasembert játszó Taylor Lautner. A tegnapi bejelentés szerint 450 filmszínház - lehet ez még több is – két napig tartja műsoron az Alkonyatot összesen három vetítési időponttal, amihez jár majd a rendezőnő, Catherine Hardwicke különleges bevezető üzenete, és egy kisfilm "Twilight Tour…10 Years Later", amit a hamarosan megjelenő legújabb kiadású, 4K Ultra HD minőségű DVD-én és Blu-ray lemezen is meg lehet majd nézni, mert nem csak a mozikban akarnak még egy bőrt lehúzni az egykori nagy sikerről.

Nem csak az Alkonyat ünnepli mostanában a 10. szülinapját: tíz éve készült Christopher Nolan fantasztikus szuperhősfilmje, A sötét lovag, és ha nem is napra pontosan, de ekkor mutatták be a konkurens Marvel nagyszerű A Vasemberét is. Így vagy úgy, de mindkét filmet rengetegszer vetítik majd le újra, szerte a világban.