J.J. Abrams egyik pártfogoltja rendezheti a titokzatos, új Star Wars-filmet!

J.D. Dillard recepciósként kezdte a Bat Robotnál. Innen került be az új Star Wars-trilógia stábjába, aztán saját filmeket is rendezett.

Bár a Disney az elmúlt hetekben-hónapokban azt kommunikálta, hogy befékeznek egy kicsit Star Wars-fronton, azért így is elég sok kontent készül a házuk táján:

  • Még idén jön a The Mandalorian 2. évada a Disney+ csatornára (ez a VI. és a VII. epizód között játszódik).
  • Lesz majd valamikor egy Obi-Wan Kenobi-sorozat, Ewan McGregorral a főszerepben (ez a III. és a IV. epizód között játszódna).
  • Lesz majd valamikor egy Cassian Andor-sorozat, Diego Lunával a főszerepben (ez a III. epizód és a Zsivány Egyes között játszódna).
  • Lesz majd valamikor egy Star Wars-film, amit a Marvel-képregényadaptációk vezető producere, Kevin Feige jegyez.
  • Lesz majd valamikor egy (vagy három?) Star Wars-film, amit Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson jegyez.
  • Állítólag lesz egy olyan film is, amit a Thor 3-4-et és a Mandalorian egyik epizódjának rendezőjére, taika Waititire bíznának.

Na és most ezek mellé jött derült égből Erő-villámcsapásként egy hétvégi hír: J.J. Abrams egykori pártfogoltja, J.D. Dillard is lehetőséget kap egy Star Wars-film megrendezésére!

A Sundance Fesztivál programigazgatója, Trevor Groth és J.D. Dillard rendező a 2016-os Sundance-en bemutatott  A bűvész premierjén, Park Cityben, a Library Center Theaterben (fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

 

J.D. Dillard egy ambiciózus, fiatal rendező, aki egész szép sikereket ért el A bűvész című, 2016-os filmjével, amiben egy tehetséges utcai mutatványos fokozatosan belesüllyedt az utcai bűnőzésbe. Dillard azóta az új Stephen King-sorozatban, A kívülállóban is bizonyíthatott epizódrendezőként. Ami viszont sokkal érdekesebb vele kapcsolatban, az az, hogy hogyan kezdte az ipart Hollywoodban. Ő ugyanis tipikusan az a filmes, aki a szamárlétra legaljáról küzdötte fel magát hihetetlen szorgalommal és kitartással a rendezői székbe: a karrierjét recepciósként kezdte, iskola melletti keresetkiegészítésként J.J. Abrams produkciós irodájában, a Bad Robotnál! Később a cég konyháján is dolgozott, hogy tudja miből fizetni a tanulmányait, innen rántotta be Abrams felesége, Katie McGrath producer a 2015-ös Az ébredő Erő stábjába, ahol a vizuális effektes csapat technikai és produkciós asszisztense lett. Ekkor kötött szorosabb barátságot J.J. Abramsszel, akire azóta is atyai mentoraként tekint.

Az igazi amerikai álmot megvalósító életútja miatt nem csoda, hogy Dillardot már a 2016-os Sundance filmfesztiválos rendezői bemutatkozása és A bűvész sikerei után felkapta a világsajtó, mint a semmiből jött, de minden babért learató, fiatal filmest. Abrams a tavalyi Skywalker korában is Dillardnak adta az egyik Első Rend-rohamosztagos szerepét, most pedig úgy tűnik, hoyg az ifjú titán egy titokzatos Csillagok háborúja-filmben is megmutathatja, mit tud. Az újabb Star Wars-történetről azonban egyelőre semmit sem tudni – még annyit sem, hogy a mozikban fog-e debütálni vagy ez is a Disney+ csatornán.

Az, hogy a film az Exegol bolygón, vagyis a Császár Sith-szellemekkel teli, titokzatos galaxisperemi búvóhelyén játszódna, sajnos csak egy újságírói félreértésből kerekedő hoax volt a hétvégén. Ami viszont biztos: Dillard egy veterán Marvel-sorozatos forgatókönyvíróval, Matt Owensszel fog együtt dolgozni a filmen, aki korábban a Luke Cage, a Defenders és A S.H.I.E.L.D. ügynökei stábjában szorgoskodott, jelenleg pedig az egyik legnépszerűbb animéből, a One Piece-ből készít élőszereplős kalózos tévésorozatot. (via Uproxx & NME.com)