John Malkovich inkább Tom Cruise menetet akart volna A John Malkovich menet helyett

A színész szívesen megrendezte volna a filmet, de nem akart a cselekmény fókuszában állni.

Egy, az NME-nek adott interjúban Malkovich elárulta, hogy miután a mára kultklasszikussá vált 1999-es alkotás forgatókönyvét, Charlie Kaufman munkáját eljuttatták hozzá, hogy játssza el benne a címszerepet, ő arra gondolt, hogy szívesen megrendezné a filmet – csak valaki mással a cselekmény középpontjában.

A színész és Kaufman sokat vitáztak a dologról, mivel a forgatókönyvíró ragaszkodott hozzá, hogy olyan figurának kell lennie a „célszemélynek”, aki nem annyira kiismerhető. „Én nem értem, mit jelent ez. Nem hiszem, hogy bárki valami állandó, átlátható dolog lenne. Elismerem, hogy Charlie hihetetlenül okos, de azt gondolom, ha én megismerhetetlen vagyok, akkor bárki más is lehet az” – mesélte Malkovich.

A színész ezt követően feltette a kérdést, hogy miért is ne lehetne inkább A Tom Cruise menet, illetve kifejezte abbéli vágyát, hogy szívesen lenne ő a rendező. Kaufman viszont leszögezte, hogy nem akar változtatni a forgatókönyvön, és hogy ő maga fogja megrendezni a filmet (végül Spike Jonze lett a direktor).

„Szóval azt mondtam, oké, és ezután őszintén szólva biztos voltam benne, hogy sosem fog elkészülni.

Emlékszem, még évekig nem kezdődött el a munka, és bármikor, ha Hollywoodban jártam, valaki mindig letámadott, hogy miért nem forgatjuk már A John Malkovich menetet. Végül aztán csak megcsináltuk, és őszintén bevallom, hogy örömmel tölt el, hogy a részese lehettem” – nyilatkozta a színész, akit jelenleg a Netflixen futó Űrhadosztályban láthatunk, Steve Carrell és Lisa Kudrow oldalán.


(via NME)