Johnny Depp nyomdokaiba lép Jude Law

A Sherlock Holmes filmek sztárja szintén kalózt fog alakítani egy Disney produkcióban. De vajon melyikben?

Law magát a gonosz Hook kapitányt játssza majd a Peter Pan & Wendy című élőszereplős remake-ben, ami az 1953-as Pán Péter című klasszikus Disney animáción alapul. Az egyik forgatókönyvíró és a rendező pedig az a David Lowery lesz, aki rendezett már remake-et az egeres cégnek: a 2016-os Elliott, a sárkányt az 1977-es Peti sárkánya alapján.

A filmesek időről időre nekifutnak J.M. Barrie Pán Péter, avagy a fiú, aki sosem nő fel című színdarabja, illetve Péter és Wendy című meseregénye nagyvászonra adaptálásának, így közel sem ez lesz az első feldolgozás, amit láthatunk. Az 1991-es Hookban Dustin Hoffman játszotta a címszerepet, Robin Williams pedig a felnőtt Petert.

Forrás: Roy Rochlin / FilmMagic / Getty Images

 

A 2003-as Pán Péterben a Harry Potter filmekből ismert Jason Isaacs volt a gonosz kalóz, míg a 2015-ös eredettörténetben, a Pánban Péter és Hook (Garrett Hedlund) barátok, közös ellenségük pedig egy Feketeszakáll nevű kalóz, akit Hugh Jackman formált meg. De hiába a sztárszereposztás (a filmben szerepelt még Rooney Mara és Amanda Seyfried is), a produkció hatalmasat bukott a mozipénztáraknál.

Attól azonban, hogy ez a gikszer a Disney-vel is megtörténhet, nem kell tartani, hiszen eddig

óriási siker volt szinte mindegyik (élőszereplős) remake-jük, amit saját animációs filmjeik alapján készítettek (tavaly az Aladdin világszerte több mint egymilliárd, Az oroszlánkirály pedig több mint másfél milliárd dollárt szedett össze).

Jude Law egyébként nem először dolgozik az egeres cégnek, hiszen tavaly szerepelt a Marvel Kapitányban. És a fantasztikus mesék sem állnak távol tőle: a Harry Potter univerzumba tartozó Legendás állatok – Grindelwald bűntetteiben ő volt a fiatal Albus Dumbledore, és a szerepet a közelgő Legendás állatok 3-ban is megismétli.


(via The Hollywood Reporter)