Jön a Bohém rapszódia 2.?

Az első rész rengeteget kaszált, és bőven voltak még történések a Queen életében a Live Aid-koncert után is – szóval miért is ne?

A Queenről és legendás énekeséről, Freddie Mercuryról szóló életrajzi film nemrég átlépte a 600 millió dolláros bevételi határt világszerte – és ezzel párhuzamosan az együttes korábbi albumainak és dalainak eladását is a csúcsra repítette. S mivel a Bohemian Rhapsody sztorija befejeződik a Live Aid jótékonysági rendezvény keretében adott 1985-ös koncerttel, volna még mit elmesélni. Hiszen Mercury csak hat évvel később halt meg 45 évesen AIDS-betegség következtében – de előtte, még a Live Aid évében kiadták a One Visiont, majd 1986-ban az A Kind of Magicet.

Ugyanebben az évben a Queen és az énekes utolsó közös turnéra indult (akkor persze a közönség még nem sejtette, hogy most láthatják utoljára bálványukat), melynek során több mint egymillióan tomboltak a koncerteken a zenéjükre. Majd 1989-ben kijött a The Miracle, végül 1991-ben az Innuendo. Ekkorra már Mercuryn meglátszottak a betegség nyomai, és visszavonult a nyilvánosságtól.

Brian May, a Queen gitárosa nemrég tett is célzásokat arra vonatkozóan, hogy jöhetne egy folytatás. „Valaki, akit inkább nem neveznék meg, azt mondta a sajtóban, hogy Freddie biztos már a film közepén meghal. De ez komplett hülyeség. Az egész film Freddie-ről szól, és úgy gondolom, a Live Aid nagyon jó végpontot jelent a sztoriban.

És ki tudja, talán jöhet még ezután egy folytatás is”

– mondta a zenész egy interjúban.

Akkor még persze nem lehetett tudni, hogy a film ilyen jól megy majd a mozikban, szóval May valószínűleg inkább csak viccelődött – de az biztos, hogy a zenekar történetének sok mélysége és magaslata volt még 1985 után is.

Egyedül az állhat egy folytatás útjába, hogy Mercury nem akarta, hogy haldoklásakor és halálakor megsértsék az intim szféráját,

ez pedig egy második Bohém rapszódiában elkerülhetetlen lenne. De ha a második részt nem is forgatják le, hozzáértők szerint arra azért van esély, hogy az újból felélénkült érdeklődést meglovagolva készítenek egy teljes karriert átfogó dokumentumfilmet a Queenről és a legendás énekesről.


(via Movieweb)