Jude Law neonáci terroristákra lő a The Order című új thrillerben

Valós eseményeken alapuló thrillerben Jude Law FBI-ügynökként rájön, hogy a közelmúltban egyre gyakoribb bankrablás és autólopás szorosan kapcsolódik egymáshoz.

Nem piti bűnözőkre utalnak a módszereik és profi eszközeik, hanem mint kiderül, egy neonáci terroristacsoportra, amelynek célja, hogy ebből finanszírozza az amerikai kormány elleni fegyveres felkelést.

A nemrég kijött trailerben a fehér fajgyűlölők új tagokat toboroznak és képeznek ki, pénzt gyűjtenek, valamint terrortámadásokat indítanak. A Law által játszott Terry Husk végül a Nicholas Hoult által alakított rasszista Bob Mathews-hoz jut el, aki a The Order nevű terrorcsoport élén áll.

A 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon augusztusban bemutatott The Order forgatókönyvét Zach Baylin írta, Kevin Flynn és Gary Gerhardt 1989-ben megjelent non-fiction könyve ihlette. A kötet az Egyesült Államokban, a nyolcvanas években működő Silent Brotherhood nevű neonáci terrorista szervezetről szól. A film rendezője: Justin Kurzel. Law és Hoult mellett a fontosabb szerepekben Tye Sheridan, Jurnee Smollett, Alison Oliver és Marc Maron látható.

A producerek közt van Kurzel és Law, valamint Bryan Haas és Stuart Ford.

A film a tervek szerint 2024. december 6-án kerül a tengerentúli mozikba.