Kate Winslet az Avatar 2 forgatásán megdöntötte Tom Cruise elképesztő rekordját!

7 perc 14 másodpercig volt lenn egyetlen levegővétellel a víz alatt, ami előtte még egyetlen hollywoodi színésznek sem sikerült.

Továbbra is nagy lázban tartja az Avatar-rajongókat Kate Winslet nemrég nyilvánosságra hozott, víz alatti fotója, amelyen a 45 éves színésznő búvár kezeslábasban, egy hatalmas lebernyeggel a vállain sétálgat egy gigantikus medence alján, miközben hasonlóan furcsa ruhájú békaember stábtagok(?) kamerázzák(?) őt. Időközben persze már kiderült annyi erről a furcsa jelenetről, hogy Winslet itt egy víz alatti táncjelenetet ad elő épp, amit a Ronal nevű karaktere egy na'vi szertartás részeként lejt majd el az Avatar 2-ben. Persze csak azután, hogy James Cameron trükkmesterei felturbózzák ezt a speciális „víz alatti performance capture”-jelenetet némi CGI technológiával.

Bár Kate Winslet korábban már több interjúban is mesélt arról, miféle elképesztő dolgokat kért tőle és a a kollégáitól a maximalista Cameron, a színésznő csak most értesült róla, hogy az Avatar 2 munkálatai alatt a 7 perc 14 másodperces szabadtüdős merülésével megdöntötte Tom Cruise egyetlen levegővétellel rögzített víz alatti forgatási rekordját (az adrenalinfüggő színész még 2011-ben állított fel csúcsot, amikor a Mission: Impossible - Titkos nemzet forgatásán 6 percen át tartotta vissza a lélegzetét a víz alatt). Winslet az Entertainment Tonight magazinnak adott interjújában csodálkozott rá a tényre, miszerint rekorder lett, hiszen ezt ő maga is csak nemrég tudta meg:

Ez annyira vicces, mert nem igazán olvasok kritikákat és cikkeket. Nem vagyok fenn az Instagramon, teljesen elszeparáltam az életemet ezektől a dolgoktól. Az emberek viszont ezen a héten és az azt megelőző héten is odajöttek hozzám munka közben, és olyanokat mondtak, hogy »Te jó ég, 7 perc 14 másodperc?!?« Én meg visszakérdeztem, hogy »Micsoda? Várjál már egy percet, hát te ezt meg honnan tudod?« Fantasztikus volt, és nagyon büszke voltam magamra, de valószínűleg soha többé nem fogom tudni még egyszer megcsinálni ugyanezt. Egy négyhetes, meglehetősen intenzív edzés végén történt meg a dolog egy búváredzésre használt merülőtartályban. Imádtam!
Kate Winslet és James Cameron (fotó: C Flanigan / Getty Images)

 

No de miért kellett ennyi időt töltenie Kate Winsletnek egy tartályban? Azért, mert a tervek szerint 2022. december 16-án mozikba kerülő Avatar 2 egy teljesen új helyszínen, egy tengerekből és apró szigetekből álló, Óceániára emlékeztető területén fog játszódni, korábban ismeretlen, vízi életmódot folytató na'vikkal a főszerepben. Közéjük keveredik el a 2009-es első rész két főhőse, Neytiri és Jake (Zoe Salnada és Sam Worthington), akiknek időközben már gyermekeik is születtek (Neteyam, Lo'ak és Tuktirey), és most ki tudja miért, de együtt kényszerülnek belevágni egy hosszú utazásba a Pandora bolygó egy olyan részén, amihez hasonlót még csak nem is láthatott a néző az első filmben. És ez alighanem csak a kezdet lesz, és Cameronnak még lesznek további látványos meglepetései is, hiszen az Avatar 2 után 2024-ben jön az Avatar 3, 2026-ban az Avatar 4 és 2028-ban az Avatar 5(via NME.com)