Keanu Reeves kapja meg először az elhunyt kollégájáról elnevezett díjat

Az 51. Saturn Awards-gálán fogja átvenni a Lance Reddick Legacy Awardot. A két színész együtt forgatta a John Wick-filmeket.

Idén február 4-én tartja meg a The Academy of Science Fiction, Fantasy, and Horror Films nevű szervezet az 51. Saturn Awards-gálát, ahol Keanu Reeves lesz az első, aki megkapja a Lance Reddick-emlékdíjat. Reeves és Reddick együtt szerepeltek a John Wick-filmekben, ám sajnos Lance Reddick nem sokkal a 2023-as John Wick: 4. premierje előtt elhunyt, ami nem csak a színésztársait, de a rajongókat is mélyen megrendítette.

 

Ruby Rose, Lance Reddick és Keanu Reeves (forrás: Todd Williamson/Getty Images)

 

A The Academy of Science Fiction, Fantasy, and Horror Films sajtóközleménye szerint Reevesnél nem is lehetne jobb helyen az első Lance Reddick Legacy Award:

Ez a díj nem csak egy előadóművész tehetségét, hanem jellemét is szimbolizálja és ünnepli; olyasvalakit, aki igazi jószolgálati nagykövet az iparágban. A sci-fitől (Mátrix-trilógia) a fantasyn át (Bill és Ted oltári kalandja, Constantine) a horrorig (Drakula, Az ördög ügyvédje) Keanu mindent megcsinált, nem is beszélve a Féktelenülről és a Holtpontról. Keanu nemcsak egy hollywoodi ikon, hanem az alázatosság és a hála ékes példája is. Hihetetlen karrierje során sosem feledkezett meg a rajongók és a filmkészítők támogatásáról, akik ennyi éven át támogatták őt. Örömmel ünnepeljük Lance emlékét egy kedves baráttal és a műfaj ikonjával.

(via Uproxx)