Keanu Reeves szerint a Mátrix 4 „inspiráló szerelmi történet lesz, tele akcióval, és nem megy vissza a múltba”

Az 56 éves sztár épp Berlinben forgatja az 1999-ben hódító útjára indult franchise legújabb részét.

Keanu Reeves pár nappal ezelőtt Berlinből jelentkezett be a BBC élő adásába, a The One Show-ba – természetesen azért, mert folytatódik a Mátrix 4 forgatása, ami korábban eléggé hirtelen, szinte egyik napról a másikra szakadt félbe a koronavírus-járvány kitörése miatt. Az 56 éves sztár szerint ilyen lesz a film:

A forgatókönyv csodálatos. Egy inspiráló szerelmi történet. Ez egy másfajta verziója lesz annak, hogy ideje felébredni, és tele lesz nagyszerű akciójelenetekkel. Minden ki fog derülni.

Reeves arról is mesélt a BBC-nek, hogy a Lana Wachowski rendezésében készülő film nem előzménysztori lesz (ahogy azt korábban pletykálták, arra alapozva, hogy Yahya Abdul-Mateent állítólag a fiatal Morpheus szerepére szerződtették), hanem következetesen a harmadik részt folytatja. Az ő karaktere, Neo valamint Trinity (akit ezúttal is Carrie-Anne Moss alakít), több év elteltével találkoznak újra, hogy együtt akadályozzanak meg valamiféle gonosz fenyegetést, ami a Mátrix 4 kulcsmomentuma lesz. És amitől bizony még a cyberpunk Supermanként repkedő Kiválasztott is cidrizik! Neil Patrick Harris, aki szintén fontos főszereplő lesz a filmben, a The Jess Cagle Show-ban beszélt arról, miben lesz más a mostani Mátrix, mint a régi trilógia:

Lana [Wachowski] alapjaiban változtatta meg a franchise vizuális stílusát. Azt hiszem, a stílusa mostanra már eltolódott, a régi dolgaihoz képest más, amit most csinál.

A Warner Bros. 2022. április 1-re tervezi a premiert. Alig várjuk! (via IndieWire)