Kell nekünk egy ötödik Mátrix is?

Szerintünk nem – a Warner másképp gondolja…

A Warner Bros. bejelentette, hogy új folytatás készül Lana és Lilly Wachowski Mátrix-filmjeihez – ezúttal az eredeti alkotók részvétele nélkül. Lilly Wachowski már a 2021-es előző részben, a Mátrix feltámadásokban sem vett részt, a közelgő ötödik filmben pedig annyi nyoma lesz csak Wachowskiéknak, hogy Lana Wachowski lesz az egyik executive producer.

A wachkowskitlanított Mátrix 5. forgatókönyvíró-rendezője pedig nem más, mint a Cloverfield, a Mentőexpedíció és a Z világháború írójaként,

illetve a Ház az erdő mélyén és a Húzós éjszaka az El Royale-ban rendezőjeként ismert Oscar-jelölt Drew Goddard (aki a Mentőexpedíció forgatókönyvével érdemelte ki a jelölést).


Azt még nem tudni, hogy a Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie Anne-Moss, Hugo Weaving és Jada Pinkett-Smith alkotta eredeti szereplőgárdából vissza fog-e térni bárki. De simán lehet, hogy valami forradalmi rebootról van szó; a Warnernél legalábbis nagyon lelkesek, és hisznek benne, hogy a langyos fogadtatásban részesült Mátrix feltámadások után ismét sikerre viheti a franchise-t.

„Drew keresett meg minket egy új ötlettel,

és mi itt a Warner Bros.-nál mind hiszünk benne, hogy ez elképesztő folytatása lehet a Mátrixnak, és Drew egyszerre tiszteleg majd Lana és Lilly 25 évvel ezelőtti munkája előtt és helyezi új, különleges perspektívába saját viszonyulását a franchise-hoz és a karakterekhez” – nyilatkozta a projektről Jesse Ehrman, a Warner Bros. Motion Pictures produkciós vezetője.


(via The Guardian)

 

Ez is érdekelhet

7 film, amihez túl soká készült folytatás

Van, ahol egy emberöltő is eltelt.

Tovább