Kemény volt Freddie Mercuryt utánozni

Rami Malek nem is ajánlja senkinek – nem csak a hangszálait kellett ugyanis tornáztatni, hogy bírja a gyűrődést.

Korábban már írtunk róla, hogy a minél tökéletesebb illúzió kedvéért a Bohemian Rhapsody című zenés életrajzi filmben a Mercuryt megformáló színész egyrészt műfogsort hordott (amit később aranyba öntve rakott el emlékbe), másrészt külön mozgástrénert vett igénybe, hogy ne csak egyszerűen leutánozza a koreográfiát, de minden egyes mozdulata olyan legyen, mint a legendás énekesé.

Most azonban Malek elmesélte, hogy ezen túl fizikailag nagyon megerőltető dolgokat is véghez kellett vinnie: a cél ugyanis az volt, hogy meg tudja csinálni a Live Aid-fellépést, amit Mercury szinte végigugrált – egymás után újra és újra, hiszen a hosszú jelenetet nem csak egyszer vették fel.

Forrás: Fórum Hungary

 

„Formába kellett jönnöm, hiszen azt akartam, hogy kibírja a testem, hogy

lenyomok egy 22 perces koncertet – öt napon át szinte folyamatosan,

úgy, hogy nem fogyok ki a szuszból” – nyilatkozta a színész. „Ez persze lehetetlen. Voltak napok, amikor csak pihegtem a hátamon fekve, és próbáltam minél több levegőt pumpálni a tüdőmbe” – tette hozzá.

A cél érdekében pedig Rami Malek az edzések mellett egy speciális diétát is követett, és mindezt nagyon tudatosan kellett figyelnie. De a sztár szerint minden perc szenvedés megérte, mivel így a lehető legközelebb került a figurához, és a Queent is büszkévé tette. „Az ajándék, hogy őt játszhattam: a világon mindent ez jelent nekem” – jelentette ki a színész, akinek a törekvéseit a nézők is jutalmazták,

hiszen 636 millió dolláros bevételével a Bohemian Rhapsody már most a legjövedelmezőbb zenés életrajzi film, ami valaha készült.


(via NME)