Készül a Harry Potter-univerzum Pokémon GO-ja

2018-tól már a szomszéd utcában is keresgélhetjük a hipogriffeket és Hollóháti Hedvig diadémját.

2018-ra fog elkészülni Harry Potter: Wizards Unite címmel az a Potter-univerzumhoz kötődő, kiterjesztett valóságot bemutató, a környezetünkben rajzolt szörnyeket keresgélős mobiljáték – írja a Variety. Ami ráadásul olyannyira hasonló lesz a hasonló elven működő Pokémon Go-hoz, hogy ugyanaz Niantic Labs készíti ezt is, ami a nyakunkba szabadította a tavaly nyári, minden utcában és parkban szörnyeket kereső őrületet. A játék fejlesztésében részt vesz a Warner Bros. Interactive Entertainment játékdivíziója, a San Francisco-i székhelyű WB Games is.

A játék hivatalos honlapja nagyjából le is írja, mire számíthatunk: felfedezhetjük mindennapjainkat átható mágiát, varázslatokat tanulhatunk, misztikus ereklyéket kereshetünk, és persze összetalálkozhatunk a J. K. Rowling-könyvekből és a mozifilmekből ismerős szereplőkkel, valamint a Potter-univerzum legendás állataikkal.

Én már alig várom, hogy a Polgár utcai kisboltban dumálhassak egy jót Ron Weasley-vel, a cukrászdában megszerezzem Hollóháti Hedvig diadémját, a szomszédos önkiszolgáló étteremben meg találjak egy magyar mennydörgőt (vagy legalább egy takonyevő golymókot).