Készül a Janis Joplin-film, megvan, ki alakítja a blues-énekesnőt

Janis Joplin életéről már régóta szeretnének filmet csinálni. Úgy tűnik, most tényleg megvalósul.

Már tervben van a Janis Joplinról szóló életrajzi film, sőt már az is kiderült, hogy ki alakítja majd a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőt. Shailene Woodley színésznő lett a befutó a szerepre abban az esetben, ha ezúttal a projekt tényleg megvalósul, és a jelenlegi állás szerint a produkció zöld utat kapott. 

A beavatott és a Hatalmas kis hazugságok színésznője egy közleményben is megosztotta a hírt, hogy valóban őt választották ki a szerepre. Az is kiderült, hogy Shailene Woodley producerként is részt fog venni a munkálatokban. Azt egyelőre nem tudni, ül majd a rendezői székbe. 

A készülő film 2,5 millió dolláros támogatást kap a Kaliforniai Filmbizottságtól.

Ezt mondta Shailene Woodley 

Kalifornia nagyon sokat jelentett Janis Joplin számára - a San Franciscó-i lépcsőházaktól a Sunset Sound fából készült falaiig ez az állam lett az a színpad, amelyen nemcsak a zene világát, hanem vibráló személyiségét is felfedezte” 

– mondta a színésznő egy közleményben.

Forrás: Getty Images - Dave Kotinsky / Stringer

 

A Sunset Sound Recorders egy hangstúdió Hollywoodban. Itt fedezték fel Janis Joplint is, de az évtizedek során olyan más híres együttesek és művészek is itt mutatkoztak be, mint a Rolling Stones, a Van Halen, Prince és a Led Zeppelin.

Egyelőre több részlet nem derült ki az életrajzi filmről, így azt sem tudni, mikor kezdődnek a forgatások, valamint mikorra várható a megjelenés. 

Mostanáig nem sikerült összehozni a Janis Joplin-filmet

Janis Joplin mindössze 27 éves volt, amikor 1970-ben kábítószer-túladagolás miatt elhunyt. Habár a legendás bluesénekesnő karrierje rövid volt, számos olyan dala maradt fent, amelyek máig népszerűek, például a Piece of My Heart és a Summertime

Korábban többek között Amy Adams, Zooey Deschanel, Pink és Melissa Etheridge neve is felmerült, több tervezett Jani Joplin életrajzi filmmel kapcsolatban, de ezek az alkotások végül még a tervezési fázisban elakadtak. 

Forrás: The Hollywood Reporter