Két új borzadvány csatlakozott a Universal sötét oldalához

A múmia rendezője, Alex Kurtzman fellebbentette a fátylat a Sötét Univerzum két újabb szereplőjéről: a filmes cég az Operaház fantomjáról és a Notre Dame-i toronyőrről készül filmeket forgatni.

A Universal Pictures saját szörnyuniverzum építésébe fogott, aminek első darabja A múmia (premier: június 8.), és még számos, a filmstúdió tulajdonában lévő filmkarakter csatlakozik majd. A filmstúdió úgy látszik, megirigyelte a DC képregényfilm-univerzumot, úgyhogy gyorsan kitalálták maguknak a Dark Universe-t, vagyis Sötét Univerzumot, amit a következő években népesítenek be szörnyekkel.

 

Alex Kurtzman, A múmia rendezője így nyilatkozik a díszes társaságról:


„Azt már tudjuk, hogy megcsináljuk a Frankensteint, a Frankenstein menyasszonyát, a Drakulát, A fekete lagúna szörnyét, Az Operaház fantomját, A Notre Dame-i toronyőrt és a Láthatatlan embert."


Azt már tudjuk, hogy a Láthatatlan ember Johnny Depp lesz, míg Frankenstein szörnyetegét Javier Bardem fogja alakítani. Egyes források már azt is tudni vélik, hogy Russel Crowe lesz Dr. Jekyll, illetve Mr. Hyde.

 

A soron következő projektek Az Operaház fantomja és A Notre Dame-i toronyőr lesznek, de ez még nem minden. A rendező arra is utalt, hogy spin-offokat is készítenének, de azt még nem árulta el, hogy melyik filmekből emelnének ki szereplőket, hogy saját filmeket kapjanak. Kurtzman szerint vannak olyan szörnyek, amik legendája, mitológiája elég erős és sokrétű ahhoz, hogy jó filmeket lehessen belőlük csinálni. A rendezőt arról is megkérdezték, hogy milyen színészeket látna szívesen az univerzumban, amire ő Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Charlize Theron és Angelina Jolie nevét sorolta, úgyhogy elég nagyratörők a tervek... 

via HollywoodReporter