Kiderült, ki lesz Willy Wonka a legújabb csokigyáros filmben

Némely rajongók szerint nincs semmi szükség még egy Willy Wonka-filmre, mások kimondottan örülnek, hogy Timothée Chalamet lesz a különc csokigyáros a Warnernél készülő, zenés-táncos előzményfilmben.

Kibékíthetetlen ellentét robbant ki a Roald Dahl-rajongók között, miután kiderült, hogy készülni fog Hollywoodban egy új Willy Wonka-film, amelyben Gene Wilder és Johnny Depp után Timothée Chalamet is magára ölti a különc csokoládégyáros maskaráját. A Deadline exkluzív értesülései szerint a Warner Bros. stúdió háza táján készülő új film valójában nem is folytatás, hanem egy eredettörténetet lesz majd, amelynek középpontjában a fiatal Willy Wonka áll. A történet tehát még azelőtt fog játszódni, hogy megnyílt volna a világ leghíresebb csokoládégyára. Produkcióközeli források emellett azt is tudni vélik, hogy a Warner új filmje musical elemeket is tartalmaz majd, Chalamet pedig az ének- és a tánctudását is egyaránt megcsillogtatja majd a produkcióban.

Timothée Chalamet a Dűne című filmben (forrás: InterCom)

 

Mint ismeretes, Willy Wonka először Roald Dahl 1964-es meseregényében, a Charlie és a csokigyárban tűnt fel, ami Magyarországon Karcsi és a csokoládégyár címen jelent meg Borbás Mária (nem a gasztrotévés, hanem a műfordító) tolmácsolásában. A folytatást maga Dahl 1972-ben írta meg Charlie and the Great Glass Elevator címmel. A különc csokigyáros kalandjait kétszer is megfilmesítették: az 1971-es verzióban Gene Wilder alakította Willy Wonkát, Tim Burton 2005-ös remake-ében pedig Johnny Depp.

Johnny Depp Willy Wonka szerepében, 2005-ben (forrás: InterCom)

 

A rajongók azonban most végzetesen megosztottak abban a kérdésben, szükség van-e egyáltalán egy Willy Wonka-előzményfilmre. A net népe igen szélsőséges skálán reagált a hírre a Twitteren és  más közösségi oldalakon:

  • „Őszintén szólva ez nagyszerű hír! El sem tudom képzelni, hogyan haragudhat valaki Timothée-re amiatt, mert ő lesz Wonka!”
  • „Timothée többször bebizonyította már, hogy rendkívül képzett színész. Nagy sikerrel vállalta be a lehető különbözőbb szerepeket, így biztos vagyok benne, hogy most is jó munkát fog végezni!”
  • „Távol álljon tőlem Timothée Chalamet szidalmazása, de én nem kértem Willy Wonka-előzményfilmet!”
  • „Hú... Szeretem Timothée Chalamet-et, de TÉNYLEG nincs semmi szükségünk Wonka eredettörténetére. Ahogyan nem volt szükségünk a Johnny Depp-féle remake-re sem.”

(via The Independent)