Kiderült, mennyit csúszik az új James Bond film

Jó sokára láthatjuk csak a huszonötödik 007-es opust – de a sok variálgatás miatt azért ez várható volt.

Ahogy arról korábban már írtunk, Daniel Craig utolsó szuperkémkalandja akkor került bajba, amikor a producerek megváltak az eredeti forgatókönyvíró-rendezőtől, Danny Boyle-tól, és úgy döntöttek, nem tartják meg az általa és állandó partnere, John Hodge által írt scriptet sem. Ez viszont azt jelentette, hogy nemcsak új rendező után kellett nézni, de nulláról meg kellett íratni valakivel egy vadonatúj forgatókönyvet is.

Az eredetileg 2019. november 8-ra betervezett alkotás premierjét így első körben 2020. február 14-re halasztották, de most, egy évvel a közelgő bemutató előtt újabb csúszást szenved a projekt: a Bond 25 munkacímmel futó produkció csak 2020. április 8-án fut be a mozikba.

A további halasztás persze valószínűleg senkit sem lep meg, hiszen az új forgatókönyvíró-rendező, Cary Joji Fukunaga csak múlt ősszel csatlakozott a munkálatokhoz, így könnyen lehet, hogy még nem is készült el teljesen az új scripttel – bár ilyen kulisszatitkokat nyilván nem osztottak meg a nyilvánossággal.

Fukunaga eddig annyit mesélt az általa írt forgatókönyvről, hogy az új filmben Bond karaktere egy olyan ívet jár majd be, amellyel a Casino Royale-ban megkezdett úthoz térnek vissza. Azt nem tudni, hogy ezzel arra utalt-e, hogy a film a Skyfall és a Spectre, sőt A Quantum csendje előtt játszódik majd, sőt azt sem árulta el, a főhős mellett mely figurák térnek majd vissza. Az arról szóló pletykákat viszont cáfolta az alkotó, miszerint az új műben nem lesz benne sem Q, sem pedig Blofeld. Nos, röpke 14 hónap, és megtudjuk!


(via Independent)