Kiderült, mennyit keresnek a Marvel-filmek sztárjai: NAGYON sokat

Már Scarlett Johansson is 15 milliót kap, akárcsak Chris Evans és Chris Hemsworth. Robert Downey Jr. viszont 50-et.

Egészen elképesztő összeállítást közölt a napokban a The Hollywood Reporter: sorra vették, ki hány millió dollárt keresett a szuperhősök megformálói közül azóta, hogy a Marvel a 2008-as Vasembertől kezdve már saját gyártásban készítette el a képregényfilmeket, és nem a konkurens tévéstúdióknak adta el a jogokat. A csúcstartó természetesen Robert Downey Jr., aki a Vasember főszerepét még szerény 500 ezer dolláros (140.223.000 forint) gázsiért vállalta el, a 2012-es Bosszúállókért viszont már kereken 50 millió dollárt (több mint 14 milliárd forint!) kért!

Azért a többieknek sincs oka panaszra. Most már végre Scarlett Johansson is ugyanúgy 15 millió dollárt (4 milliárd 200 millió forint) fog kapni a saját Fekete Özvegy-filmjéért, mint Chris Evans az Amerika kapitány: Polgárháborúért és Chris Hemsworth a Thor: Ragnarökért. Ők ketten egyébként legutóbb a Bosszúállók: Végtelen háborúért is ennyit kaptak fejenként, pedig ott elég sok másik sztárral kellett osztozniuk a pénzen és a játékidőn. Chadwick Boseman, azaz a Fekete Párduc azért még nem tart itt: első saját filmjéért 2 millió dollárt (több mint 560 millió forint) kapott, a többi Marvel-folytatásért, amiben benne lesz, viszont már ő (vagy inkább az ügynöke) is többet fog kérni.

Míg szegény Scarlett Johansson az eddigi Marvel-blockbusterekben csak a hetedik volt a sztárok rangsorában, addig a jövőre mozikba kerülő Marvel kapitánnyal bemutatkozó Brie Larson újoncként rögtön belenyúlt a tutiba: már most egy 5 milliós (1 milliárd 400 millió forint) sztárgázsit kapott, és ez valószínűleg csak nőni fog a későbbiekben, mivel összesen hét(!) mozifilmre kötött szerződést a Disney-vel. Összehasonlításképp: egy-egy Marvel blockbuster elkészítési költsége 200-250 millió dollár (56 milliárd forint) (plusz ugyanennyi elmegy a reklámra is), így ha ebből odaadnak 50 milliócskát Robert Downey Jr.-nak, 15-15 milliót a többieknek, akkor szinte alig marad valami, amiből kifizetik azt a sok-sok stábtagot, akik között magyarok is vannak.

És egy érdekesség a végére: a Hulkot alakító Mark Ruffalo elkottyantotta egy interjúban, mi lesz az új Bosszúállók mozifilm címe: Avengers: Annihilation. (via Independent)