Kirsten Dunst két évig nem vállalt szerepet, mert csak „szomorú anyákat” játszhatott volna

A 41 éves színésznő a Pókember-trilógia forgatását sem leányálomként élte meg. Új interjújában elárulta: nem véletlenül szeret női rendezőkkel dolgozni férfiak helyett.

Kirsten Dunst nemrégiben egy nagyobb lélegzetvételű interjút adott a Marie Claire magazinnak. Ebben egyebek között kitért arra is, hogy a 2021-es A kutya karmai közt című filmje után csak egyfajta szerepet ajánlottak neki: a szomorú anyát. Így aztán két évig hátat fordított inkább a színészkedésnek, mert nem kapott olyan szerepeket, amikre vágyott, vagy amivel kapcsolatban úgy érezte volna, megérné a ráfordított időt.

Határozottan kevesebb jó szerep jut a korombeli nőknek.

 

Forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images

 

A 41 éves színésznő az interjú egy másik pontján arról is beszélt, hogy sokszor forgat női rendezőkkel, mert már nagyon fiatalon meglátta a „nőkben rejlő erőt”. Szerinte ez segített neki abban, hogy több évtizedes karrierje során ne legyen szüksége a férfiak figyelmére.

Úgy éreztem, azért szerződtetnek, mert olyasvalaki vagyok, akivel [a férfi rendezők] talán ágyba akarnak bújni. Azt hiszem, valószínűleg ezért sodródtam fiatalabb koromban annyi női rendezőhöz, mert nem akartam ezt érezni.
Kirsten DUnst a Pókember 3-ban (forrás: InterCom)

 

Mint ismeretes, Kirsten Dunst színészi karrierje 6 éves korában kezdődött el, és már gyerekszínészként is olyan '90-es évekbeli sikerfilmekben szerepelt, mint az Interjú a vámpírral és a Jumanji. Az igazán nagy népszerűséget azonban az hozta meg neki, hogy 2002-től kezdve ő volt Mary Jane Watson, Peter Parker szerelme a Sam Raimi-féle Pókember-trilógiában.

Csak egy poén volt, de a Pókember forgatásán néha »csajos csajszinak« [eredetiben: girly-girl, azaz olyan tipikus pink cuccokat hordó, sztereotip nő, mint Dr. Szöszi] hívtak a walkie-talkie-n keresztül. De én soha nem reagáltam rá semmit... Például, hogy ne hívjanak így.

A színésznő szerint a 2017-es #MeToo mozgalom előtt az egyik ki nem mondott szabály Hollywoodban az volt, hogy a fiatal nőknek csöndben kellett maradniuk, nem emelhették fel a hangjukat semmiért. És bár a számára rossz emlékekkel bíró Pókember-trilógia óta nem is dolgozott más szuperhősfilmen, saját bevallása szerint ma már nyitott lenne arra, hogy újra ilyesmi szerepet vállaljon:

Sok pénzt kap az ember [a szuperhősfilmekért], nekem pedig két gyerekem van, és én tartom el az édesanyámat.

(via Hollywood Reporter & Deadline)