Kirúgta a Marvel a bántalmazás miatt elítélt sztárját

A Jonathan Majors által alakított Kang, a hódító lett volna a következő évek nagy főgonosza.

Jonathan Majorst 2023. március 25-én tartóztatták le New Yorkban, miután volt élettársa, Grace Jabbari azzal vádolta meg, hogy megütötte, és miután kiszállt az autóból, visszadobta a kocsiba, kicsavarta a karját, megragadta és megsebesítette a kezét. Majors mind a négy vádpontban ártatlannak vallotta magát.

A kéthetes tárgyalást követően december 18-án egy manhattani esküdtszék bűnösnek találta a színészt harmadfokú gondatlan testi sértés és zaklatás vádjában, de felmentette egy másik testi sértés és egy súlyos zaklatás vádja alól. Az ítélethirdetés február 6-án esedékes, és akár egy év börtönbüntetés is várhat Majorsre.

Jonathan Majors és jelenlegi barátnője, Meagan Good megérkezik a bíróságra (Forrás: Getty Images - MEGA/GC Images)

 

Márciusi letartóztatása előtt Majors a Marvel Moziverzum kulcsfigurája volt, a stúdió a teljes jelenlegi történetszálat a színész által alakított Kang, a hódítója köré építette. Az időutazó gonosztevő először a Loki első évadában tűnt fel, majd szerepet kapott az idei A Hangya és a Darázs: Kvantumániában, illetve a Loki második évadában is. Ő lett volna a főgonosz a 2026. május 1-jére időzített Bosszúállók: A Kang Dinasztia című filmben is. Az a film még a forgatókönyv fázisában van, és még rendezője sincs.

A Marvel előtt most két lehetőség áll. Vagy újracastingolja a szerepet, vagy az újratervezés mellett dönt, és egy vadonatúj gonosztevőre koncentrál. Vannak arra utaló jelek, hogy a stúdió az utóbbi verziót választotta, novemberben ugyanis felbérelték a Loki sorozat alkotóját, Michael Waldront, hogy írja át az egykor Kang dinasztia néven futó projektet, amit a THR forrásai szerint most már Bosszúállók 5 néven emlegetnek.

Forrás: Fórum Hungary

 

Korábbi hírek szerint a Marvel vezetői, köztük a stúdió feje, Kevin Feige, már szeptemberben válságértekezletet tartottak, hogy megvitassák a B-terveket, beleértve azt is, hogy akár egy másik főgonoszt, például Dr. Fátumot tolnák előtérbe.

Letartóztatása előtt Majors az egyik legígéretesebb, feltörekvő hollywoodi színésznek számított. A Kvantummánia mellett idén a Creed III-ban is szerepelt, ő volt a címszereplő aktuális ellenfele a ringben. Első fontosabb szerepe Az utolsó fekete ember San Franciscóban című filmben volt, majd feltűnt A vadnyugat törvényei szerintben, a Lovecraft Countryban és Az 5 bajtársban is. A Magazine Dreams című testépítő drámáját 2023 januárjában mutattatták be a Sundance-en, de a bírósági ügy kipattanását követően a forgalmazó Searchlight kivette a bemutatónaptárból.

Via: Independent / THR