Kis srác nagy puskával

Különös idegen katonák hagyják maguk után csúcsszuper fegyverüket, ami minden kissrác álma. Ha sci-fit csinálnék, én is hasonlóra gyúrnék a Kin, vagyis Rokon előzetese alapján.

Van olyan, hogy egy bizonyos műfaj hirtelen a korábbinál sokkal felkapottabb lesz pár hónapig vagy akár pár évig is, és a jelek szerint ez történik most a horrorral is, hogy egymást követik a nagy sikerek, mint az AZ, a Tűnj el! vagy most éppen a Hang nélkül, a tévében pedig a Stranger Things , és még sorolhatnám. És jönnek az újabb és újabb horrorok, jók és rosszak, a kifejezetten műfaj specialista Lionsgate forgalmazásában megjelenő Kin, vagyis Rokon pedig nagyon jónak ígérkezik, amiről a most kijött előzetes is tanúskodik..

És nem véletlenül került szóba a Stranger Things, hiszen a sorozat producerei, Shawn Levy és Dan Cohen bábáskodtak a Kin megszületése körül, ami sok ponton tetten is érhető, hiszen főszereplőnk egy zavaros családi háttérrel rendelkező kisfiú, vannak természetfeletti lények és minden más. Valamikor a közeljövőben járunk egy lepusztult városban, itt él a srác és nevelőapja, és itt talál a fiú egy szétesőben lévő épületben egy különleges fegyvert, amit szinte használni sem tud – de nagyon jól jön, amikor a börtönből szabadult (mostoha)bátyjával végezni akarnak volt bűntársai. Ám amint fény derül a fegyver létére, mindenki azt akarja, a gengsztereken kívül a szövetségi ügynökök és persze az idegenek is. Akik pont úgy néznek ki, mintha egy Daft Punk klipből léptek volna ki.

Bár a film rendezői, Jonathan és Josh Baker, akik saját, Bag Man című, 2015-ös rövidfilmjüket dolgozták fel, és akiknek Daniel Casey írt forgatókönyvet, a Kin nem úgy néz ki, mint egy elsőfilmes produkció. Látványos közönségfilmről van szó, erős, de nem zavaró hangsúllyal a családi értékeken, rengeteg izgalommal és nagyon jó akcióval. Bár a főszereplő Myles Truitt teljesen ismeretlen, a nagytesót játszó Jack Reynor már befutott tehetség, a gonosz bandavezért alakító James Franco és Zoë Kravitz aligha szorul bemutatásra, akárcsak Dennis Quaid az apa szerepében.

A történet, a tényleg szuper módon megvalósított és nagyon menő kinézetű űrfegyvert leszámítva egyébként nagyban emlékeztet egy másik alacsony költségvetésű sci-fire, az angol Idegen arcokra, amelyben lakótelepi srácok vették fel a harcot idegen lényekkel és egy dühös bandavezérrel, és ami egy bizonyos John Boyega karrierjét is megalapozta. A Kin a nyár utolsó napján, augusztus 31-én kerül a mozikba Észak-Amerikában.