Következő filmjét is DiCaprióval tervezi Martin Scorsese

Találjátok ki, kinek a könyvén alapul!

Hivatalosan még be sem mutatták új alkotását, a Megfojtott virágokat (habár a Cannes-i Filmfesztivál kiválasztottai már láthatták), a rendező máris azzal van elfoglalva, mi legyen a következő lépés. Mint arról mi is többször írtunk, az 1920-as években az oszázs indián törzs tagjait sújtó sorozatgyilkosságokról szóló filmet David Grann tényregénye ihlette, és Scorsese ezt követően is Grann egyik munkája alapján szeretne forgatni.

Az egészen friss, idén megjelent The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder (A Wager: hajótörés, zendülés és gyilkosság), amelynek az alkotó már meg is szerezte a jogait, az 1740-es években játszódik,

és egy olyan brit hajó legénységéről mesél, akik szerencsésen túléltek egy hajótörést Patagónia partjainál.
DiCaprio és Scorsese egy 2014-es eseményen. Forrás: Jamie McCarthy / WireImage / Getty Images


Utóbb azonban kiderült, hogy az addig hősökként ünnepelt matrózok valójában gyilkosok, akik lázadást szítottak a Wageren – vagy legalábbis ezzel vádolja őket három, félévvel később borzalmas állapotban előkerült hajós. A könyv jogait egyébként Scorsese régi partnerével, Leonardo DiCaprióval együtt vásárolta meg, szóval esélyes, hogy fontos szerepet bíz majd rá a közelgő filmben is.

Ha a Wager-film szerencsésen megvalósul, az már a nyolcadik együttműködés lesz a direktor és a színész között. DiCaprio korábban a New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget, A Wall Street farkasa és a The Audition című Scorsese-filmekben is szerepelt, legújabb munkájukat, a már említett Megfojtott virágokat pedig október 19-én mutatják be a magyar mozik.

Mi pedig csak azért drukkolunk, hogy jusson egy fontos szerep az alkotó másik kedvenc színészének, Robert De Nirónak is!


(via Independent)

 

Ha a The Audition cím nem csengett volna ismerősen...

Van egy film, amiben De Niro, DiCaprio és Brad Pitt is brillírozik, de még tuti, nem láttad!

A 2015-ös The Audition rendezője ráadásul nem kisebb név, mint Martin Scorsese, aki maga is szerepel a történetben. Az A-kategóriás sztárok egyébként 13 milliós álomgázsit tettek zsebre a szereplésért... És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Tovább