Lando Calrissian nem lesz benne a Star Wars 8-ban

Poe Dameron gonosz lesz? Tényleg nem tud célozni egy rohamosztagos se? Star Wars-hírek, ömlesztve.

Mostanában minden napra annyi új Star Wars-hír jut, hogy még a legnagyobb rajongók is csak kapkodják a fejüket. Mi most itt a Port.hun megpróbáltuk összeszedni a legfontosabbakat, amik eddig ezen a héten megjelentek a mozis oldalakon.

  • Rian JohnsonAz utolsó Jedik rendezője (és a nemrég bejelentett, új Star Wars-trilógia írója) hivatalosan is elismerte: bár nagyon szereti magát a karaktert, az idős Lando Calrissiant nem fogjuk viszontlátni a Star Wars 8-ban. Pedig erről elég sok pletyka megjelent korábban, főleg hogy Az utolsó Jediket hangulatilag sokan A Birodalom visszavághoz hasonlították. Billy Dee Williams az ügynökén keresztül ugyanakkor jelezte: tiszteletben tartja a stúdió döntését, viszont a későbbiekben szíves örömest beugrik Lando szerepében, ha hívják. (via NME)
  • Kiszivárgott, hogy vulptex lesz a neve azoknak a fura, kristályróka kinézetű élőlényeknek, amiket Az utolsó Jedik eddigi előzeteseiben láthattunk, és akik a Crait nevű bolygón felépített, titkos Ellenállók-bázis bejárata előtt ugrabugráltak. (via NME)
  • Oscar Isaac karaktere, Poe Dameron is átáll a Sötét Oldalra a Star Wars 8-ban? Ezt állítják a rajongók, mivel ezen az exkluzív Entertainment Weekly-jelenetfotón elég mérges Leia tábornokra, ráadásul a pletykák szerint nem az Ellenállás vezetőjét fogja támogatni egy vitában, hanem egy új szereplőt, Amilyn Holdo admirálist, akit Laura Dern alakít. Lehet, hogy tényleg áruló lesz Poe-ból valami összezördülés miatt? Ez elég izgalmas filmet eredményezhetne, főleg mert a fanok szerint Rey is átcsábul majd Kylo Ren mellé, a gonoszok közé. (via Digital Spy)
  • Végleg eldőlt, hogy jó céllövők-e az elitkatonáknak számító rohamosztagosok, ahogy azt az idős Obi-Wan Kenobi mondta az 1977-es Csillagok háborújában, vagy csapnivaló harcosok, ahogyan azt az 1983-as A Jedi visszatérben is láthattuk, mikor elverte őket egy kunyhónyi kismackó. A nemrég debütált Battlefront 2 videojátékban ugyanis Han Solóval kell kísérgetnünk egy egykori birodalmi statisztikust, Rasius Paldorát, aki olyan mókás mondatokat mond a játékban, mint a lenti: a rohamosztagosok lövedékei csak 77 százalékban találnak célba. (via Digital Spy)