Lélegzetelállító filmtrükkök, amiket nem számítógéppel készítettek

Mostanában szerencsére ismét kezdik felfedezni a praktikus trükköket, amelyek olykor sokkal hatásosabbak, mint a gyorsan öregedő CGI.

A filmek iránt érdeklődők számára a Looper az egyik legizgalmasabb csatorna a YouTube-on. A WatchMojo.comhoz hasonlóan videóikban mindenféle érdekességet gyűjtenek csokorba. Tipikusan veszélyes oldal, mert annyira jók ezek az összeállítások, hogy utána nem lehet leállni velük: “csak még egyet”, aztán azt vesszük észre, hogy hopp, már milyen késő van, pedig mosogatni kellett volna, na majd holnap.

A GeekTyrant osztotta meg ezt az érdekes összeállítást, amiben látványos filmtrükköket láthatunk, és nem is gondolnánk róluk, hogy nem számítógéppel készültek. Mára teljesen hozzászoktunk a számítógépes trükkökhöz, hiszen a filmesek nem csupán a rohamosan fejlődő technika miatt alkalmazzák előszeretettel, hanem azért is, mert olcsók. Pedig a praktikus trükkök - amellett, hogy hihetetlen kreativitás van mögöttük - olykor lassabban öregszenek, mint a CGI. Az alábbi videóban erre kiváló példa a Terminátor 2 végén az a jelent, amikor a kohó mellett szétlövik a T-1000-est, vagy a Jurassic Park T-rexe.

Rendkívül érdekes az összeállítás, bár tegyük hozzá, némelyik eléggé kakukktojás, hiszen például a Rémálom az Elm utcában esetében még szó sem lehetett számítógépes trükkökről.