Leonardo DiCaprio lesz Joker?

A pletykák szerint a Warner Bros. azért szerződtette Martin Scorsesét a Joker-film producerének, hogy könnyebben megkaphassák a szerepre Leonardo DiCapriót.

Bennfentes források szerint – mivel az új Joker-film producere többek között Martin Scorsese lesz, viszonylag egyenes az út afelé, hogy a rendező-producer kedvence, Leonardo DiCaprio legyen Joker megformálója. Állítólag a Warner Bros. azért is választotta az önálló Joker-film egyik produceréül Martin Scorsesét, mert így biztosítottnak látják, hogy DiCaprio is szerepeljen benne. A megállapodást természetesen még nem kötötték meg, de ami késik, nem múlik.

A filmstúdió minden vágya, hogy újra visszaállítsák a képregény-filmek renoméját, és olyan sikereket érjenek el vele, mint a Christopher Nolan-féle Batman-filmek. Sőt, ha egy mód van rá, szeretnék, ha újra Oscar-jelöléseket és díjakat zsebelne be az új képregényfilm, melyhez Leonardo DiCaprio szerződtetését látják az egyik biztosítéknak.


Bár a színészt még nem kérték fel a szerepre, a stúdió egyértelmű jeleit mutatja annak, hogy ők is kiaknázzák a DC-univerzumot. Hogy hogyan képzelik Todd Phillips-et rendezőként integrálni ebbe a világba, még nem teljesen világos, ugyanis Phillips eddig a Másnaposok-filmekkel hasított, vagyis a vígjáték műfaja van hozzá igazán közel.

Egy emberről már biztosan tudunk, aki nem örül a híreknek: ő pedig Jared Leto, aki a tavalyi Öngyilkos osztagban alakította Joker karakterét. Források szerint a színész nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy két önálló Joker-film is készül a közeljövőben, bár az ő szerepe már biztos az Öngyilkos osztag második részében, és a spin-off filmben is, ahol Joker Harley Quinn-nel keveredik kalandokba.

via Independent