Lopott Oscar-díjjal akarta átbulizni az éjszakát

A tolvaj Frances McDormand trófeáját emelte el.

A 47 éves Terry Bryant a legjobb színésznő kategóriában győzedelmeskedett McDormand aranyszobrocskáját az asztaláról emelte el a ceremónia után tartott hivatalos fogadásról. A rendőrség elég hamar letartóztatta a tettest, akitől egy fotós addigra már vissza is szerezte a díjat, de Bryant ezt a rövid időt is kihasználta arra, hogy posztoljon egy élő videót magáról és a trófeáról a Facebookra.

„Ma éjjel megszereztem! Ez most már az enyém. Ma éjjel az enyém lett, bébi!”

– lelkesedett a férfi, aki ezután többször megcsókolja a szobrot, majd másokkal együtt is pózol vele. Amikor azt kérdezi a körülötte állóktól, hogy hol van Jimmy Kimmel Oscar-afterpartija, valaki azt válaszolja neki: „ez a belépőd minden partira, ahova csak menni akarsz!” (Több, a gála után tartott Oscar-afterpartira ugyanis csak a díjazottakat engedik be, akik a szobrocskával igazolhatják győzelmüket.)

Miután kijelentette, hogy „a zenéért” nyerte az Oscart, az álgyőztes habozás nélkül a Vanity Fair partija felé vette az irányt. A közösségi médiában azonban nagyon hamar elterjedt a lopás híre, és egy kulturális újságíró „körözni” kezdte a férfit: kirakott róla egy fotót a Twitterre, így a rendőrség még vasárnap éjjel elcsípte a korábban betörés és autólopás miatt már büntetett tolvajt. Addigra ráadásul egy fotós már fel is tartóztatta Bryantet, akitől visszaszerezte Frances McDormand Oscarját. Azóta pedig a színésznő szóvivője mindenkit megnyugtatott, hogy „McDormand és az Oscarja újra együtt vannak”.


(via Variety)