Magyarországon forgat Emma Stone

A kedvencet követően ismét a görög Yorgos Lanthimos (Kutyafog, Alpok, A homár, Egy szent szarvas meggyilkolása) filmjében fog szerepelni.

Az Alasdair Gray 1992-ben megjelent Poor Things című regénye alapján készülő produkció jelenleg előkészítési fázisban van. A forgatás a későbbiekben a budapesti, XV. kerületi Origo Studiosban fog zajlani (itt forgott korábban az Atomszőke és a Szárnyas fejvadász 2049 is).

A könyvből Tony McNamara írta a forgatókönyvet, aki Lanthimosszal A kedvencen is dolgozott már együtt, de ő jegyzi Emma Stone legutóbbi filmje, a Szörnyella scriptjét is. A Poor Thingsben Emma Stone-on kívül szerepel Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Jerrod Carmichael és Ramy Youssef is.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images


A regény egyébként egy posztmodern Frankenstein-történet, amelyben egy briliáns tudós (őt játssza Dafoe) visszahoz az életbe egy fiatal erotomániás nőt (ő lesz Stone), de egy csecsemő agyát helyezi a testébe. A férfi a tökéletes társat keresi, ám a dolgokat kissé megzavarja, hogy egy másik tudós féltékeny szerelemre gyullad a kreatúra iránt – aki ráadásul hamarosan öntudatra ébred.

A vírus előtt Magyarország a filmstáboknak kínált magas adókedvezmény miatt népszerű célpont volt a külföldi produkciók körében, amelyek a jelek szerint az enyhítések után visszatérnek hozzánk, hiszen a Poor Things előtt egy Moon Knight című Marvel-sorozatot forgattak nálunk, Oscar Isaac és Ethan Hawke főszereplésével.

 

(via KFTV)