Majdnem O.J. Simpson lett a Terminátor főszereplője

Arnold Schwarzenegger legalábbis ezt állítja – James Cameron rendező kicsit másképp emlékszik.

Az 1984-ben az alkotó számára a nagy áttörést meghozó akció/sci-fi nyilvánvalóan nem lett volna olyan átütő, ha Cameron nem találja meg a tökéletes színészt a gyilkos cyborg megformálására. Ma már nehéz a halálosztót mással elképzelni, mint Arnold Schwarzenegger

– pedig a direktor eredetileg nem benne gondolkodott.


Schwarzenegger viszont egy tavalyi interjúban azt mesélte, hogy

az eredeti tervek szerint az NFL-ből akkoriban visszavonuló és színésszé avanzsáló O.J. Simpson lett volna a címszereplő,

míg ő Kyle Reese-t, a Sarah Connort védelmező férfit, azaz épp a Terminátor ellenfelét játszotta volna. Már meg is volt beszélve egy találkozó James Cameronnal, ahova a rendező azzal a szándékkal érkezett, hogy leszerződtesse az utóbb mégis Michael Biehnnek adott szerepre Arnie-t.

Forrás: Pannonia Entertainment és Disney General Entertainment Content via Getty Images


A meetingen viszont Schwarzenegger olyan lelkesen vázolta az elképzeléseit a gyilkos robotról, hogy Cameron úgy érezte, senki más nem játszhatja el. A színész elképzelésének az volt a lényege, hogy a Terminátorhoz szinte nem is kell játszani, hanem olyan totálisan érzelemmentesen kell megjeleníteni, ahogy Yul Brynner játszotta a robotot a Feltámad a vadnyugatban.

„Az egészet úgy kell megcsinálni, mintha egy gép lenne”

– szögezte le Svarci.

Mindez annyira megragadta Cameront, hogy rá akarta beszélni Schwarzeneggert arra, hogy legyen inkább ő a Terminátor – a sztár viszont eleinte ellenállt, mivel már a Conan sikere után járunk, és úgy érezte, egy olyan karakter megformálása, aki alig beszél, visszavetné a színészi karrierjét. Az alkotó viszont megígérte neki, hogy ha vállalja, olyan felejthetetlen figurát varázsol a Terminátorból, aki egyszerre lesz minden idők legemlékezetesebb főgonosza és jófiúja is.

 

Ez is érdekelhet

„Hát te beteg vagy!” – mondta James Cameron Schwarzeneggernek a Terminátor 2. előtt

Érdekes kulisszatitkot osztott meg a sztár egy évfordulós beszélgetésen.

Tovább


Ez utóbbi teljesült is, a teljes képhez viszont hozzátartozik, hogy a vicces sztorit O.J. Simpson szerepeltetéséről James Cameron határozottan cáfolta.

„Arnold egyszerűen téved.

Az Orion produkciós cég feje, Mike Medavoy állt elő azzal az ötlettel, hogy O.J. legyen a Terminátor, Schwarzenegger pedig Kyle, de mi Gale Hurd producerrel és forgatókönyvíró-társammal egymásra néztünk, hogy ilyen baromságot még életünkben nem hallottunk, és meg is mondtuk, hogy ez így nem fog megtörténni. És utána mondta Medavoy, hogy oké, de találkozzak Arnold Schwarzeneggerrel.”

Szóval a sztárnak vélhetően még az az infó volt meg, hogy a produkciós cég O.J. Simpsonban gondolkodik,

de Cameron szerint ez sosem volt egy komoly felvetés.

Az említett találkozó azonban – ahol a színész még utánozta is a rendezőnek, hogy mit csinált Brynner a Feltámad a vadnyugatban, és mit kéne csinálnia a Terminátor megformálójának – vita nélkül sorsdöntőnek bizonyult.


(via Collider)