Mark Hamill a több mint 40 éves Star Wars casting videójával nosztalgiázik

Lucas fekete-fehérben vette fel, ahogy Hamill és Harrison Ford elpróbálnak egy jelenetet – anélkül, hogy ismerték volna a Csillagok háborúja sztoriját!

Mark Hamillról rengetegszer megírtuk már az elmúlt években, mennyire aktív a közösségi médiában: imádja heccelni és az orránál fogva vezetni a Csillagok háborúja-rajongókat, ugyanakkor sok érdekességet is el szokott árulni a Star Wars-filmekről. Legutóbb például arról a '70-es évekbeli próbafelvételről mesélt rajongói kérdésre, amin fiatal suhancként Harrison Forddal próbálják el George Lucas árgus tekintete előtt azt a jelenetet, amikor a Millennium Falcon kilép a hiperűrből, ám az Alderaan bolygó helyett csak egy maréknyi űrtörmeléket találnak.

Ez volt az első próbafelvételem a Star Warshoz, rögtön az első napon, amikor megismerkedtem Harrisonnal. Ekkor még egyikünk sem olvasta a teljes forgatókönyvet, csak ezt az egy jelenetet ismertük. Meg is kérdeztem George-ot, hogy miféle mozifilm lesz ez? Azt válaszolta, csak csináljuk meg szépen a felvételt, a részleteket megbeszéljük később. Soha utána nem beszélgettünk arról, milyen filmet is csinálunk – egyszerűen csak megcsináltuk!

Érdekes látni a videón, hogy míg Harrison Ford itt már profin hozza a folyton morgolódó, cinikus Han Solót, akinek csak a krediteken jár az esze. Mark Hamill viszont még igencsak lámpalázas, és ez a félszeg, csöndes, elmélázó Luke még nem nagyon hasonlít arra az ábrándos és naiv, de közben iszonyú lelkes és folyton izgő-mozgó Jedi-tanoncra, akit később az Új reményben megismerhettünk.  (via Uproxx)