Mark Hamill is reagált az új Star Wars címére

Tegnap jelentették be az új Star Wars címét, lett is nagy felbolydulás.

Mi is megírtuk, hogy Rian Johnson rendező Twitteren árulta el a Skywalker família kozmikus kalandjainak nyolcadik fejezetét elregélő film címét: The last Jedi. Nyilván azonnal megindultak a találgatások, ki lehet, ki lesz az utolsó Jedi. Eddig Luke volt az utolsó Jedi, bár az Abrams-féle Ébredő Erő a rendezőre jellemzően annyi titkot betárazott, hogy az sem derült ki, mi történt azokkal az ifjú padawanokkal, akiket Luke tanított, mielőtt elvonult volna az Isten háta mögötti szigetre, hogy évtizedekig bámuljon maga elé. Netán Rey lenne az, és akkor Luke meghal?

A találgatásokon csavar egyet, hogy az angolban a Jedi többesszáma is Jedi. Bármi lehet hát. Mindenesetre elég tökös cím, a piros Star Wars felirat pedig azt sejteti (hiszen a Sithek színe), hogy ismét baljós árnyak vetülnek a népek galaxisára - bár ezt korábban az alkotók is megerősítették.

És mit szól mindehhez az öreg Jedi, Mark Hamill? Természetesen ő már a kezdetektől ismerte a címet, de fő- és jószágvesztés terhe mellett senkinek sem árulhatta el. Hamill szerint is tökös a cím, olyan igazi szamurájos.

Most már illene valami előzetest is mutatniuk, bár egyelőre úgyis ezen a falatnyi koncon fog nyammogni a fél világ. A The Last Jedi december közepén érkezik a mozikba. (via Slashfilm)