Martin Sheen ezt az egy dolgot bánta meg életében

Martin Sheen a fiának gyónta meg: már bánja, hogy nevet változtatott. Erről maga Emilio Estevez mesélt, aki inkább már nem vette fel a Sheen nevet.

Talán nem is közismert annyira, hogy Martin Sheen eredetileg Ramón Antonio Gerardo Estévez néven született, azonban a filmes szakmán belüli előítéletek miatt 1958-ban végül felvette a Martin Sheen nevet, hogy így több főszerepet kaphasson.

Martin Sheen fia, Emilio Estevez nemrég elmesélte, hogy amikor elkezdett kezdő színészként meghallgatásokra járni, ő is a Sheen nevet használta, mivel úgy gondolta, ez segíthet neki abban, hogy megnyíljanak előtte az ajtók Hollywoodban. Felidézte azonban azt is, hogy akkoriban az apja nem igazán örült ennek:

Ne kövesd el ugyanazt a hibát, amit én elkövettem!

 

Forrás: Ilya S. Savenok/Getty Images

 

Emilio Estevez azt is elmesélte, hogy 1967-ben a nagyapja, Francisco Estévez (aki még a spanyolországi Galiciában született) egyszer elment megnézni Martin Sheent a Broadway-en egy színdarabban, ám amikor meglátta fia új, angolos hangzású nevét a szereposztásban, csak csalódottan ingatta a fejét...

Soha nem tette túl magát ezen. Szóval amikor eljött az ideje, hogy elkezdjek én is meghallgatásokra járni, [az apám] azt mondta: »Ha egyetlen dolgot újra megtehetnék, akkor soha nem változtatnám meg a nevem«.

Martin Sheen a Ramón Estévez nevet egyébként Emilio Estevez 2010-es rendezésében, a Vándorútban használta, amelyet hamarosan újra bemutatnak az amerikai mozik. A filmben Sheen karaktere a híres spanyolországi zarándokutat, az El Camino de Santiagót járja végig, miután meghal a felnőtt fia, akivel még évekkel korábban elhidegültek egymástól.

(via Independent)