Még a Gladiátor 2-t se láttuk, de Ridley Scott már a Gladiátor 3-ra gyúr

A 86 éves rendező A keresztapa-trilógiához hasonlóan képzelné el a grandiózus szandálos filmjeit.

Még be sem mutatták a Gladiátor 2-t (a magyarországi bemutató majd csak november 14-én lesz), de Ridley Scott már a Gladiátor franchise következő felvonását tervezgeti. A 86 éves rendező ugyanis a francia Premiere magazinnak nyilatkozva megerősítette: fejben már megvan neki a Gladiátor 3 sztorija:

„Már játszadozom a Gladiátor 3 ötletével. Tényleg! Már beizzítottam a rakétákat. A Gladiátor 2 befejezése A keresztapáéra emlékeztet, amikor Michael Corleone egy olyan szereppel találja magát szembe, amit nem kért, és azon tűnődik: »Most mit tegyek, atyám?« Szóval a következő [filmem] egy olyan emberről fog szólni, aki nem is akart ott lenni, ahol épp van.”
Forrás: UIP-Duna Film

 

Mint ismeretes, a Gladiátor 2 főszereplője a felnőtt Lucius (Paul Mescal), azaz Lucilla (Connie Nielsen) fia és a néhai Commodus császár (akit Joaquin Phoenix alakított) unokaöccse lesz. A történet évekkel az első rész után veszi fel a fonalat, amikor Lucius már az észak-afrikai Numídia régióban él, ahová még gyermekkorában küldte el az anyja, mivel ez a terület a Római Birodalom befolyási övezetén kívül van. Az események sodrásában azonban Lucius gladiátorként kerül vissza Rómába, ahol új ellenségeket szerez, és ismét találkozik az anyjával.

Pedro Pascal a bukott római hadvezért, Marcus Acaciust alakítja a filmben, aki 20 évvel korábban még a Russell Crowe által megformált Maximus alatt katonáskodott. Denzel Washingtont pedig Macrinusként láthatjuk, aki miután felszabadult a rabszolgaságból gazdag és befolyásos kereskedő lett, saját gladiátorokkal.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Ridley Scott augusztusban az Empire magazinnak azt nyilatkozta, hogy a Gladiátor folytatása „a legjobb dolog, amit valaha is csináltam”, külön kiemelve a nyitójelenetet, amelyben Lucius egy (CGI-technológiával megrajzolt) orrszarvúval néz szembe a Colosseumban:

[A Gladiátor 2] a leglátványosabb akciójelenettel kezdődik, amit valaha csináltam. Alighanem grandiózusabb, mint bármi a Napóleonban.

(via Variety)