Még a kínaiakat sem érdekli a Transformers

Sok hollywoodi produkciót a kínai mozinézők mentik meg, de az ottani bemutató után is brutálisan zuhant a Transformers: Az utolsó lovag nézettsége.

Kína óriási bevételeket tud produkálni: az amerikai blockbusterek bevétele többnyire a kínai piacon múlik, mert olyan filmeket is képesek sikeressé tenni, amelyek esetleg buktak a világ többi részén. Mi több, a legdrágább filmeket már eleve úgy forgatják, hogy bejöjjön a kínaiaknak. A Vasember 3-nak például volt egy bővített, direkt a kínai piacra szánt változata, népszerű hazai színészekkel, akik a nemzetközi változatban épp csak, hogy feltűntek.

Az alakváltó óriásrobotos filmekhez képest is óriási csalódást okozó Transformers: Az utolsó lovag azonban már a kínaiakat sem érdekelte. Az előző rész, A kihalás kora több mint egymilliárd dollárt lapátolt össze világszerte, ami azért is durva, mert a sorozat színvonala részről részre látványosan csökkent. Mi is megírtuk, hogy Az utolsó lovaggal sikerült a csekélyke elvárást is alulmúlni, és úgy tűnik, a korábbi keserű tapasztalatokkal ellentétben a világ végre megunta Michael Bay lélektelen pusztításpornóját.

2014-ben A kihalás kora 330 milliót fialt Kínában,  így Az utolsó lovag bemutatója előtt nagyjából 400 millióra számított a Paramount és kínai partnerei. Ehhez képest az első hétvége 121 milliója után a második hétvégére Optimusék már csak 30 milliót tudtak összerobbantgatni.

Ez 75 százalékos zuhanást jelent.

Úgy tűnik, szerencsére nem lehet mindent lenyomni a néző torkán, és ez a példátlan visszaesés remélhetőleg talán észhez téríti a gyártó stúdiót. Most, hogy kiszélesítik a Transformers-univerzumot a menetrend szerinti folytatás mellett Űrdongó saját filmjével, ideje lenne, hogy végre írjanak már valami nyomorult történetet is a robbanások mellé.

Annak ellenére, hogy Transformers, Űrdongó önálló kalandja nem is hangzik rosszul, mert Travis Knight, a kiváló Kubo és a varázshúrok rendezője jegyzi, és a 80-as években fog játszódni.