Még a végén színész lesz a kis Hemsworth-ből

Bár voltak ismert filmjei, eddig karizmatikusabb, sikeresebb bátyja árnyékában élt, de ez a jó kis erőszakos, déli krimi sokat lendíthet Liam karrierjén.

Olyan ő bátyja, a vicces, sármos és elképesztően sikeres Chris Hemsworth mellett, mint Vastag Csaba mellett Vastag Tamás: szimpatikus és tudjuk, hogy van, csak nem rá szoktunk figyelni. Liam Hemsworth főszereplő volt az Éhezők diadala filmekben – bár messze nem róla szólt a sorozat -, játszott Harrison Forddal a Paranoia című thrillerben, a Tuti szajréban Dwayne Johsonnal nézett farkasszemet, és ott volt A függetlenség napja – Feltámadásban is, de igazán emlékezetes alakítást nem tett még le az asztalra. Ez változhat meg az Arkansas című igencsak akciódús bűnmesével.

A cím ugyan nem üt nagyot, de legalább tudjuk, hogy az USA déli részén járunk, ahol hősünk, Kyle (ez Liam Hemsworth) szerint a szervezett bűnözés nem is olyan szervezett. Ő csak tudja, mert egy Frog nevű drogbárónak (Vince Vaughn) dolgozik különc és a jelek szerint feltűnően ostoba haverjával, Swinnel (Clark Duke) drogfutárként. A ranglétra legalján állnak, de többre vágynak, és hiába oktatja őket John Malkovich, és hiába figyelmezteti őket Vivica A. Fox a következményekre, ők mégis úgy döntenek, kicsit lenyúlnak az áruból. És adódnak egyéb problémák is, a lényeg az, hogy ez a bizonyos, elsősorban bűn ronda ingekben parádézó és sokat éneklő Frog egy idő után a legfőbb ellenségének gondolja a két pitiáner bűnözőt, és elszabadulnak az indulatok.

A most kijött, a vége felé már-már követhetetlenül gyorsra vágott előzetes alapján azt már nem tudjuk, ki kit ver félholtra, szúr le, lő meg vagy temet el, de az biztos, hogy ez a jófajta déli krimi baromi erőszakos, viszont nagyon stílusos. És a dús szakállat növesztő Liam Hemsworth karrierje során először tűnik igazán férfiasnak, de látszik, hogy meg kell küzdenie azért, hogy tényleg ő legyen a központi figura. Merthogy a hibbant havert alakító, de egyben a filmet rendező és elég extrém Clark Duke (Ha/ver) mellett Vince Vaugh is kitesz magáért. Amióta eldöntötte, hogy több évtizednyi lustálkodás és középszerű vígjáték után újra komolyan veszi a szakmáját – lásd Kegyetlen zsaruk és Büntető ököl, illetve a True Detective második évada -, azóta nehéz nem figyelni rá, és bár egy kicsit úgy tűnik, hogy egy icipicit túltolja, lehet, hogy ez inkább az ő filmje lesz. A felsoroltakon kívül van még valaki, akire szintén figyelni kell: ő Eden Brolin, aki nem más, mint a jó öreg Josh Brolin kislánya, és nem tűnik amatőrnek, pedig ez az első komoly filmszerepe, bár több sorozatban, többek közt a Yellowstone-ban is láthattuk.

Az Arkansas az eredeti tervek szerint idén május 1-jén kerül a mozikba, de ezt várhatóan elnapolják, de ugyanekkor kezdi vetíteni az Apple, az Amazon és több más fizetős platform is. Mi várjuk, mert tetszik a humora.