Megan Fox már bánja, hogy Hitlernek nevezte Michael Bayt

Nagyon sajnálja, hogy kirúgták a Transformers-filmekből egy önelégült kirohanása miatt.

Exkluzív interjút adott a brit Cosmopolitan magazinnak a Transformers-filmek egykori sztárja, Megan Fox. A cikkben természetesen nemcsak a 31 éves színésznő legújabb filméről, a Shadow Girlről volt szó, hanem az is téma volt, miért döntöttek úgy anno a Dreamworksnél, hogy a Transformers 3-ban le kell cserélni őt Rosie Huntington-Whiteley-ra.

Bizonyára sokan emlékeznek még mai is az esetre: egy 2009-es interjújában Megan Fox Hitlerhez hasonlította a Transformers rendezőjét, Michael Bay-t a keménykezű rendezési stílusa miatt, de később arról is panaszkodott, hogy szoláriumozásra és hízókúrára lett kötelezve, mert Bay-nek állítólag nem tetszettek a túl fehér bőrű, vékony csajok (ehhez képest a Fox helyére felvett Victoria's Secret-modell, Rosie Huntington-Whiteley pont ilyen típusú nő). Akkoriban Fox így nyilatkozott Michael Bay-ről:

Hitlernek akar látszani a forgatáson, és az is. Rémálom vele dolgozni. Viszont amikor vége a forgatásnak, és már nincs rendező üzemmódban, akkor már egészen meg lehet kedvelni a személyiségét, mert olyan esetlen, reménytelenül félszeg. Nincsenek túl jó szociális készségei.

Maga Bay egy 2011-es interjújában árulta el Fox kirúgásának pontos okát: neki semmi baja nem volt a Hitler-hasonlattak, azon leginkább a film vezető producere, a Dreamworks-főnök Steven Spielberg húzta fel magát, és személyesen adta utasításba, hogy dobják ki a későbbi Transformers-filmekből a hitlerező Megan Foxot, és keressenek más női főszereplőt Shia LaBeouf mellé. Bay valóban nem volt haragtartó, hiszen az ő produceri bábáskodásával leforgatott, 2014-es Tini nindzsa teknőcökben és a tavalyi második részben is Megan Fox lett a női főszereplő. A színésznő karrierje azonban eléggé lejtmenetbe került a Hitler-hasonlat után: az Ördög bújt beléd, a Jonah Hex és a Passion Play is megbukott a mozipénztáraknál, ráadásul a kritikusok is ízekre szedték ezeket a filmeket. Ezt mára a színésznő is belátta:

Ez volt az abszolút mélypontja a karrieremnek. Nem tanultam ki olyan gyorsan a szakmát, mint amennyire akartam. Utólag már csak annyit tehetek, hogy bocsánatot kérek. Akkoriban, 23 évesen eléggé önelégült voltam, és azt gondoltam, hogy amit mondok, az egy nagyobb, jó ügyet szolgál. Azt hittem, én vagyok Jeanne d'Arc.

Fox ma már úgy látja, az akkori vádjaival csúnyán beégette a saját kollégáit, és olyanokat is megbántott, akiket nem is akart. Azóta viszont úgy érzi, tanult a hibákból, és olyan spirituális utat járt be, hogy mostanra egy sokkal érettebb ember lett belőle. (via Movieweb)