Meghalt a Karate kölyök sztárja

Chad McQueen 63 éves volt.

Szerdán Palm Springsben elhunyt Chad McQueen, a legendás színész, Steve McQueen fia, aki a Karate kölyök első (1984) és második részében (1986) Dutch-ot alakította, a Cobra Kai egyik tagját. Karaktere ikonikus lett a 80-as évek popkultúrájában – ő az, aki arra bátorította Johnny Lawrence-t (William Zabka), hogy verje meg Daniel LaRussót (Ralph Macchio) a Halloween-bál éjszakáján, de megfenyegette a főhőst a karatebajnokság döntője előtt is.

A Cobra Kai című tévésorozat második évadában kiderül, hogy Dutch börtönben ül. Bár szó volt arról, hogy McQueen esetleg feltűnik a sorozatban, időegyeztetési problémák miatt erre nem kerülhetett sor.

Steve McQueen a lányával Terryvel és Chaddel, 1971 (Forrás: Getty Images (Henri Bureau/Sygma/Corbis/VCG)

 

Szerepelt más filmekben is, például a Zsaru New Yorkban (1993) címűben és a Red Line-ban karrierje meg sem közelítette az apjáét, akinek mégis a nyomdokaiba lépett, autóversenyzőként ugyanis sikeres karriert futott be. Profi versenyzőként olyan eseményeken vett részt, mint a Le Mans-i 24 órás és a Sebringi 12 órás verseny, és megalapította a McQueen Racing nevű céget, amely nagyteljesítményű autókat és motorkerékpárokat fejleszt, folytatva az autók iránti családi örökséget, az autók iránti szenvedélyt.

2006-ban McQueen majdnem halálos balesetet szenvedett, miközben a Daytona International Speedway Rolex 24 versenyére gyakorolt. Bár végül túlélte, a baleset gyakorlatilag véget vetett profi versenyzői karrierjének, de a cégén és más vállalkozásain keresztül továbbra is részt vett az autósportban.

Három gyermeke, Chase, Madison és Steven közül utóbbi követte őt a színészi pályán.

Via: Variety